Nelu Tătaru: Urmează să primim 600 de flacoane de Remdesivir

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Nelu Tătaru a afirmat, azi la Iaşi, despre stocurile de Remdesivir, primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul împotriva COVID-19, ca au venit 604 de flacoane în România, în două serii şi urmează sî primim alte 600 de flacoane. 

Ministrul Sănătăţii a precizat ca lă nivelul Statelor Unite, preşedintele Donald Trump a impus ca toata producţia să rămână în SUA. Nelu Tătaru a afirmat, azi la Iaşi, despre stocurile de Remdesivir, primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul împotriva COVID-19, ca au venit 604 de flacoane în România, în două serii şi urmează sî primim alte 600 de flacoane. Ministrul Sănătăţii a precizat ca lă nivelul Statelor Unite, preşedintele Donald Trump a impus ca toata producţia să rămână în SUA.

"După cum ştiţi, Remdesivir a venit printr-un studiu. Am avut 640 de flacoane venite în două serii. S-au repartizat către spitalele de boli infecţioase sau cele care sunt suport COVID şi aveau secţii de boli infecţioase care puteau urmări. Acest studiu a avut acea cantitate. Urmează să mai primim o cantitate de 600 de flacoane, dar ţine foarte mult, dupa cum ştiţi şi dumneavoastră, la nivelul Statelor Unite, preşedintele Trump a impus oarecum ca toată producţia să rămână în SUA. Noi avem această solicitare şi avem si un aviz că ne va veni. Aşteptam să vină", a afirmat Nelu Tataru vineri la Iaşi.  Acesta a adaugat că "ele fiind într-un studiu sunt în anumite clinici".

"In acele clinici pot desfăşura şi activităţi de parteneriat cu alte spitale", a mai spus Tătaru. Pe 3 iulie, Comisia Europeana a acordat o autorizaţie de introducere pe piata conditionata pentru medicamentul Remdesivir, care devine astfel primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul impotriva COVID-19, potrivit unui comunicat de presa al instituţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel