Nelu Tătaru: „Nu putem să interzicem românilor să vină acasă, dar recomandăm să rămână în Italia!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, astăzi, în cadrul Știrilor B1 TV, că nimeni nu le poate interzice românilor din Italia să revină acasă, în contextul epidemiei de coronavirus din această țară, însă recomandarea este ca aceștia să rămână în Peninsulă dacă nu au treburi urgente în România.

„Nu putem să interzicem nimănui să vină din Italia acasă, dar recomandăm românilor, ca dacă nu au treburi urgente, să rămână în Italia în acele zone în care, fie sunt în izolare la domiciliu, sau își desfășoară activitatea”, a declarat Tătaru.

În ceea ce privește situația din România, secretarul de stat a precizat că există o creștere lentă a numărului de cazuri, în comparație cu situația din țările vecine.

Citește și Marcel Vela nu vrea să-i oprească pe românii care vin din Italia: „Nu e nici uman, nici patriotic"

„Suntem într-o creștere, dar lentă, a numărului de cazuri, față de celelalte țări care sunt în jurul nostru. Suntem la al șaselea caz, dintre care trei sunt vindecate, unul este la domiciliu, celelalte trei sunt într-o stare generală bună, stabile hemodinamic și ca patologie, având și niște boli coexistente. Suntem într-un prim scenariu, până la 25 de cazuri. Cazurile noi credem că vor merge într-un context strict al nostru, în măsura în care noi reușim să ne facem procedurile. (...)
Vin niște sărbători Pascale la care avem niște comunități în Italia, în Spania, în Anglia. Suntem pregătiți să gestionăm în măsura în care am văzut că și ei au înțeles că nu este chiar necesar să vină în România", a mai spus Nelu Tătaru.
În România au fost confirmate până acum șase cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care trei au fost declarate vindecate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel