Nelu Tătaru, anunț despre prelungirea stării de alertă după 15 iunie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Nelu Tătaru a anunțat duminică seară că este posibil ca pe 15 iunie să nu fie luate noi măsuri de relaxare ci să fie prelungită starea de alertă. Joi va fi făcut marele anunț.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică, într-o intervenție telefonică la B1 TV, că este puțin probabil ca începând din 15 iunie să se renunțe la starea de alertă, având în vedere că încă se înregistrează aproximativ 200 de cazuri zilnice de COVID-19 în România, apar noi focare și există în continuare transmitere comunitară.

În același timp, ministrul Sănătății a mai spus că posibilele noi măsuri din al treilea val de relaxare sunt discutate luni și marți, cu premierul și cu Comitetul științific, și vor fi anunțate la mijlocul săptămânii.

„Pe 15 (n.r. - iunie)  încă suntem în starea de alertă, iar evoluţia din aceste zile va decide.  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgență, prezidat de prim-ministru, va decide sau nu prelungirea stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă înseamnă că avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru.

Nouă ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai putem sau  să nu mai prelungim acea stare de alertă, având în vedere şi evoluţia (...) Uitaţi-vă că am avut şi focare noi, la Slatina în spital, în unităţi din judeţul Iaşi. Încă avem o transmitere în comunitate”, a avertizat ministrul Nelu Tătaru duminică seară, la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel