Navă cu migranți, depistată la granița României. Zeci de persoane, inclusiv copii, se aflau pe nava de lemn

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Zeci de migranţi aflaţi pe o navă din lemn, depistată în cursul nopţii în zona de sud a litoralului românesc, au fost transportaţi vineri în Portul Constanţa, unde sunt evaluaţi medical şi se efectuează triajul.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, nava venită cel mai probabil din Turcia a fost identificată la aproximativ 30 de mile est de Vama Veche.

"O navă de patrulare a Gărzii de Coastă, aflată în misiune de supraveghere a frontierei de stat pe Marea Neagră, a observat, cu ajutorul aparatelor radar şi a tehnicii de la bordul navei, o ţintă la aproximativ 30 de mile este de localitatea Vama Veche. (...) S-a încercat comunicarea pe toate căile posibile cu această navă, însă (...) nu s-a putut lua legătura cu nava în cauză. Astfel, nava Gărzii de Coastă a procedat la interceptarea ţintei. (...) Când a ajuns în apropierea acesteia, a putut observa că este o navă de foarte mici dimensiuni, cu foarte multe persoane la bord", a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Andrei Ene.

La faţa locului au mai intervenit o navă a Gărzii de Coastă şi una de la Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), pentru a aduce în siguranţă la mal ambarcaţiunea şi persoanele aflate în ea.

Migranții primesc îngrijiri medicale



"În jurul orei 10,00, navele (...) au ajuns în terminalul de pasageri al Portului Constanţa. Nava este acum la mal iar persoanele coboară de pe navă pentru a li se asigura asistenţă medicală de specialitate, urmând a fi preluate de către poliţiştii de frontieră, pentru verificări", a mai spus Andrei Ene.

El a precizat că la bordul navei se aflau şi copii.

În Portul Constanţa au fost solicitate mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

"S-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, autospeciala pentru intervenţii în accidente colective şi calamităţi şi o ambulanţă SMURD. În prezent se efectuează triajul persoanelor în punctul medical avansat. Triajul este efectuat de către medicii Serviciului de Ambulanţă Constanţa. Până în prezent nu au fost probleme medicale deosebite", a declarat Oana Manoilă, purtător de cuvânt al ISU "Dobrogea".

Conform aceleiaşi surse, o singură persoană, care prezenta un traumatism la un braţ, a fost evaluată şi a primit asistenţă medicală, dar a refuzat transportul la spital. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel