Natalia Intotero, ÎNTÂLNIRE de lucru cu comisari europeni. ROMÂNII din Marea Britanie, pe agenda discuțiilor

Natalia Intotero
Natalia Intotero

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a avut la Bruxelles, în perioada 21-22 martie 2019, întâlniri de lucru cu comisarul european pentru Securitatea Uniunii, Julian King și cu comisarul european pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Marianne Thyssen, cu sprijinul Reprezentanței Permanente a României la Uniunea Europeană.

În cadrul discuțiilor au fost apreciate eforturile României ca deținător al președinției rotative, precum și evenimentele organizate de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, care au adus tematici legate de diaspora pe agenda europeană.

În cadrul discuțiilor cu comisarul pentru Securitatea Uniunii, Julian King, ministrul Natalia-Elena Intotero s-a referit la combaterea fenomenului dezinformării (fake news) și a prezentat inițiativele prin care ministerul își propune să aducă în atenție această temă prioritară la nivel european. Alte teme de pe agenda întrevederii au fost combaterea traficului de persoane și campania „Informare acasă! Siguranță în lume!" derulată de MRP, precum și comunitatea românească din Marea Britanie în contextul Brexit.

Citește și Natalia Intotero, la interviurile Știridiaspora. TOTUL despre problemele ROMÂNILOR din Diaspora

La întâlnirea de lucru cu comisarul pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, temele abordate au fost preocuparea României, dar și a guvernelor din alte state membre, de a readuce în țară o parte din forța de muncă aflată în prezent în țări din Uniunea Europeană, altele decât cele de origine, fenomenul de „migrație a creierelor", precum și necesitatea ca cetățenii europeni care au reședința în alte state să aibă drepturile și obligațiile ce le revin din statutul de rezidenți ai acelor țări.

Comisarul Marianne Thyssen a felicitat autoritățile române pentru activitatea depusă de la preluarea Președinției rotative. De asemenea, înaltul oficial european s-a referit la eforturile de a spori mobilitatea echitabilă a forței de muncă în Europa. A fost evocată, de asemenea, necesitatea unei mai bune cooperări între statele membre și a unei mai bune informări a angajatorilor și a angajaților, deopotrivă.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy