Un mort şi cel puţin 15 răniţi în urma unei opraţiuni a poliţiei ce a vizat migranţi, în Libia

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

O operaţiune anti-drog întreprinsă vineri şi sâmbătă de autorităţile libiene într-un cartier sărac al capitalei Tripoli, operaţiune ce a vizat în special migranţi ilegali, s-a soldat cu un mort şi cel puţin 15 răniţi, potrivit Misiunii de Sprijin a ONU în Libia (MANUL), informează duminică AFP.

Potrivit misiunii ONU, care citează Direcţia de luptă împotriva migraţiei ilegale, "cel puţin 4.000 de persoane, printre care femei şi copii, au fost arestaţi".

Surse din cadrul unor asociaţii, precum şi procurorul general au informat într-o primă etapă în legătură cu mai multe sute de arestări. "Majoritatea persoanelor arestate sunt acum deţinute arbitrar", deplânge misiunea ONU într-un comunicat.

"Prima fază" a ceea ce autorităţile de la Tripoli au descris ca fiind "o campanie de securitate" s-a încheiat sâmbătă după-amiaza. Ea va fi urmată de o "a doua fază" ce constă în "suprimarea construcţiilor anarhice" în acelaşi cartier.

Zeci de mii de migranţi, majoritatea veniţi din Africa Subsahariană în încercarea de a traversa Marea Mediterană spre Europa, cad pradă traficanţilor în Libia, ţară cufundată în haos după revolta din 2011.

Candidaţii la exil interceptaţi sunt blocaţi în centre de detenţie în condiţii denunţate de ONG-uri şi agenţii ale Naţiunilor Unite, într-o ţară în care situaţia securitară rămâne precară în pofida unor progrese politice înregistrate în ultimele luni.

ONU aminteşte în comunicatul său că a "condamnat de nenumărate ori condiţiile inumane din centrele de detenţie din Libia, în care migranţi şi refugiaţi sunt deţinuţi în instalaţii suprapopulate, cu restricţii de acces la ajutor umanitar vital", potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel