Musk prezent în China, la Salonul Auto de la Beijing

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Elon Musk, CEO-ul Tesla, se află pentru a doua oară, în mai puțin de un an, în China. Presa de stat anunță că Musk a sosit duminică seara la Beijing, în urma invitației Consiliului Chinez pentru Promovarea Comerțului Internațional. Vizita miliardarului în țara cu cea mai mare piață de autovehicule electrice din lume nu a anunțată înainte.

Musk a avut o întâlnit cu directorul Consiliului Chinez pentru Promovarea Comerțului Internațional, Ren Hongbin, pentru a discuta despre o viitoare posibilă colaborare.

În ciuda controverselor create în jurul Lui Elon Musk în lumea occidentală, în China acesta se bucură de admirație, mașina Tesla fiind foarte apreciată de clasa de mijloc chineză.

Vizita lui Musk în China coincide cu Salonul Auto de la Beijing. Deși pe piața autovehiculelor electrice China este bine poziționată, rivalitatea dintre companiile din sectorul vehiculelor electrice este bine cunoscută.

După declarațiile controversate ale miliardarului occidental cu privire la producătorii chinezi de vehicule electrice, în 2024 a revenit asupra lor și a făcut mențiunea că sunt „cele mai competitive companii de mașini din lume”.

În 2023, gigantul auto chinez BYD a depășit Tesla și a devenit, în primul trimestru, cel mai mare vânzător de vehicule electrice din lume. În 2024, în primul trimestru, lider în vânzarea vehiculelor electrice este din nou Tesla.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel