Musk, dat în judecată de investitorii Twitter pentru "manipularea" acțiunilor

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Elon Musk a fost dat în judecată de investitorii Twitter, care susțin că a manipulat în scădere prețul acțiunilor companiei, în timp ce directorul executiv al producătorului de automobile electrice Tesla Inc pregătește o ofertă de preluare a platformei de socializare în valoare de 44 mld. dolari.

Investitorii au declarat că Musk a economisit 156 de milioane de dolari prin faptul că nu a dezvăluit că a cumpărat mai mult de 5% din Twitter până la 14 martie, scrie Reuters. Ei au cerut să fie certificați ca grup și să li se acorde o daune punitive și compensatorii.

De asemenea, au dat în judecată și Twitter, argumentând că societatea avea obligația de a investiga comportamentul lui Musk, dar nu cer daune de la firmă.

Investitorii au declarat că Musk a continuat să cumpere acțiuni după aceea, iar în cele din urmă a dezvăluit la începutul lunii aprilie că deținea 9,2% din companie, potrivit plângerii depuse miercuri la tribunalul federal din San Francisco.

"Prin întârzierea dezvăluirii participației sale la Twitter, Musk s-a angajat în manipularea pieței și a cumpărat acțiuni Twitter la un preț artificial de scăzut", au declarat investitorii, conduși de William Heresniak, rezident în Virginia.

Nici Musk și nici avocatul său nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii. Twitter a refuzat să comenteze.

 

Acțiunile Tesla se tranzacționau joi după-amiază la aproximativ 713 dolari, în scădere de la peste 1.000 de dolari la începutul lunii aprilie

 

Momentul în care Musk și-a dezvăluit participația a declanșat deja o investigație a Comisiei americane pentru valori mobiliare și burse (SEC), a relatat Wall Street Journal la începutul acestei luni.

SEC cere oricărui investitor care cumpără o participație de peste 5% într-o companie să își dezvăluie participațiile în termen de 10 zile de la depășirea pragului.

Investitorii au mai spus că criticile publice ale lui Musk la adresa companiei, inclusiv un tweet din 13 mai în care afirma că achiziția a fost "suspendată temporar" până când Twitter va dovedi că roboții de spam reprezintă mai puțin de 5% din utilizatorii săi, au reprezentat o încercare de a determina și mai mult scăderea prețului acțiunilor.

Musk a promis miercuri o finanțare suplimentară de 6,25 miliarde de dolari pentru a-și finanța oferta pentru Twitter, semn că încă lucrează pentru a finaliza tranzacția.

Musk a fost dat în judecată la începutul acestei luni la Delaware Chancery Court de către un fond de pensii din Florida, care a încercat să oprească tranzacția pe motiv că alți acționari importanți ai Twitter au sprijinit preluarea, ceea ce reprezintă o încălcare a legii din Delaware.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel