Muncitor român, sechestrat în Spania de patroni: A reușit să fugă și să ajungă la polițiști

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Un muncitor român și unul bulgar au fost ținuți sechestrați de patroni, în Sueca, un oraș din estul Spaniei. Garda Civilă i-a arestat, astăzi, pe responsabilii companiei suedeze care se presupune că era implicată în construcția de case din lemn. Aceștia au fost arestați pentru reținerea ilegală a unora dintre lucrătorii săi. Inspectoratul de Muncă a deschis de asemenea o anchetă, întrucât unii dintre angajați nu erau înregistrați la Asigurările Sociale.

În după-amiaza zilei de 19 februarie, la cazarma Gărzii Civile s-a prezentat un cetățean român, în vârstă de 56 de ani, care manifesta o mare stare de agitație și nervozitate. Românul a declarat că șeful său l-a închis în sediul companiei împreună cu un alt coleg de muncă, dar că a putut să fugă, în timp ce partenerul său a rămas în interiorul sediului. Bărbatul avea semne pe haine care sugerau că a fost victima unui atac sau a unei lupte.

Când agenții au apărut în fața locului descris ca fiind locul de captivitate, au găsit un teren de aproximativ 2.000 de metri pătrați în interiorul căruia se afla un depozit dedicat construcției de case din lemn. Cei doi șefi, de asemenea de naționalitate bulgară și română, au fost identificați la fața locului împreună cu alte zece persoane de diferite naționalități: belgieni, bulgari, români și spanioli. Agenții au observat că un alt muncitor avea și el aceleași semne de luptă pe haine ca și cel venit să facă denunțul la cazarmă, descoperind că cei doi au fost bătuți de șefii lor.

2. -imagine fara descriere- (muncitor-roman--sechestrat-in-spania-de-patroni-a-reusit-sa-fuga-si-sa-ajunga-la-politisti-2.jpg)

SURSA FOTO: captură levante-emv.com

Spania. Doi români și un spaniol arestați pentru falsificarea documentelor de protecție a refugiaților. Câștigau sume imense

 

Mai mulți muncitori lucrau la negru

 

Polițiștii l-au însoţit și pe acesta la sediul Gărzii Civile pentru a depune plângere pentru reţinere ilegală. Ulterior, faptele au fost sesizate Inspectoratului de Muncă pentru o posibilă infracțiune împotriva drepturilor lucrătorilor, iar agenții au efectuat o anchetă pentru a încerca lămurirea acestor fapte.

Inspectoratul Muncii a vizitat firma pe 9 martie. Acolo au fost identificați nouă muncitori, toți străini. Doi dintre ei erau înregistrați la Securitatea Socială, alți șase (patru bulgari, un armean și un român) nu erau înregistrați oficial ca salariați, iar un altul, de naționalitate columbiană, nu avea autorizație de muncă. Inspectorii au întocmit procese-verbale pentru declanșarea procedurilor administrative.

Cele două persoane arestate sunt un bărbat de 39 de ani, de naționalitate română, și un alt bărbat de 42 de ani, de naționalitate bulgară, care sunt acuzați de o infracțiune de vătămare corporală și alta de detenție ilegală. Procesul va începe la Tribunalul din Sueca. 

Spania. Șapte români, arestați după ce au luat cu asalt un camion și au încercat să-l scurgă de motorină

 

------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel