Spania. Doi români și un spaniol arestați pentru falsificarea documentelor de protecție a refugiaților. Câștigau sume imense

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Doi români și un spaniol arestați, pentru falsificarea documentelor de protecție a refugiaților. Câștigau sume imense / Foto: Captură video youtube
Spania. Doi români și un spaniol arestați, pentru falsificarea documentelor de protecție a refugiaților. Câștigau sume imense / Foto: Captură video youtube

Agenții Poliției Naționale din Spania au arestat doi români și un spaniol au pus la cale o schemă de falsificare a documentelor de protecție a refugiaților.

Aproape 20 de persoane de naționalitate rusă, belarusă, română și spaniolă au ajuns în spatele gratiilor pentru legătura lor cu un complot dedicat falsificării de documente pentru a obține protecție temporară pentru ucrainenii strămutați din cauza războiului.

Ancheta este încă în curs de desfășurare și nu sunt excluse alte arestări. Aceasta a fost efectuată de agenți ai Grupului III al Unității împotriva rețelelor de imigrație ilegală și a falsurilor documentare (UCRIF) din Alicante și ai Grupului II al UCRIF din Valencia.

 

Liderii principali ai organizației sunt doi români

 

Organizația avea trei lideri: un bărbat și o femeie de origine română și un alt bărbat de origine spaniolă. Toți trei sunt acuzați de falsificare de documente, de încurajare a imigrației ilegale și de grup infracțional. Toate acestea, potrivit Poliției Naționale.

Ancheta a început după ce poliția a detectat documente false prezentate de două femei din Rusia, care pretindeau că sunt rezidente în Ucraina. Scopul lor era să profite de regimul de protecție temporară pentru persoanele strămutate din cauza războiului din Ucraina.

Inițial, operațiunea s-a soldat cu arestarea a 16 persoane care ar fi falsificat documente precum cărți de rezidență și certificate de căsătorie, de naștere sau de deces pentru cetățeni din Rusia, Belarus, Georgia și Republica Moldova.

 

Românii primeau între 3.000 și 5.000 de euro pentru fiecare document



Poliția a identificat trei persoane, un bărbat și o femeie români și un alt bărbat spaniol, care conduceau o agenție în Torrevieja, ca fiind principalii autori ai acestor falsuri, de unde ar fi recrutat potențiali clienți și le-ar fi cerut între 3.000 și 5.000 de euro pentru fiecare document. Iar acești trei deținuți sunt cei care sunt acuzați de infracțiunile de falsificare de documente, încurajare a imigrației ilegale și grup infracțional.

În plus, în timpul perchezițiilor, agenții au confiscat ștampile de tipărire, hârtie de timbru, documente oficiale din țări precum Rusia și Republica Moldova, instrumente precum o mașină de ștampilat electronică, un datafon, două mașini de plastifiere, hârtie fotografică și numeroase programe informatice, precum și 23 500 de euro în numerar.

Cei trei lideri au fost puși la dispoziția Judecătoriei de Instrucție 3 din Torrevieja. Ceilalți au fost eliberați după ce au dat declarații la sediul poliției, conform presei spaniole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel