Moțiune de cenzură. Mesaj către parlamentarii PSD: "Conectarea cu tableta STS, absolut necesară"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Parlamentarii social-democrați au primit, din partea liderilor grupurilor parlamentare PSD, un mesaj potrivit căruia la ședința de plen reunit de joi trebuie să fie prezenți, conectarea online pe tableta STS fiind „absolut necesară”.

„Precizare - Vă informăm ca prezența fizică la ședința de plen comun de mâine, 09.09.2021, ora 16.00 este facultativă. Conectarea online cu tableta STS este absolut necesară”, este mesajul trimis de liderii grupurilor parlamentare ale PSD senatorilor și deputaților social-democrați.

Liderii PSD au decis miercuri că participarea senatorilor și deputaților PSD la ședința de plen de joi, la care ar putea fi citită moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR, e facultativă, spuneau surse social-democrate pentru MEDIAFAX.

„Fiecare e liber să facă ce vrea. Ceea ce pot să spun este că vom avea colegi în sala de plen. Încercăm să asigurăm cvorumul”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PSD.

Joi a fost convocat plenul reunit al Parlamentului pentru citirea moțiunii de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR.

Conducerea PNL, reunită în Birou Politic Național, a decis, miercuri, ca niciun parlamentar PNL să nu participe la plenul convocat de președinții Camerei Deputaților și Senatului pentru a de discuta despre calendarul moțiunii de cenzură.

Florin Cîțu i-a dat afară pe secretarii de stat USR-PLUS din Guvern

 

Premierul Florin Cîțu anunță că miercuri seara îi va destitui pe secretarii de stat ai USR PLUS: „Eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”.

„În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, spune, la Digi24, Florin Cîțu.

Întrebat când îi va destitui pe secretarii de stat ai USR PLUS, Cîțu a spus: „În această seară (miercuri seara - n.r.)”.

Șefii USR-PLUS din alte instituții ar urma să fie păstrați

În privința directorilor susținuți de USR PLUS în instituții deconcentrate, spune că aceștia au câștigat concursuri și că va fi respectată legea.

Dan Barna a explicat de ce nu au demisionat secretarii de stat și prefecții USR PLUS: „Nu sunt votați de Parlament. Este dreptul și atributul premierului să decidă cum își structurează Cabinetul”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel