Moţiune de cenzură. Cîţu îi îndeamnă pe românii care au plătit rate mai mari să ceară diferența de la PSD

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Moţiune de cenzură. Cîţu îi îndeamnă pe românii care au plătit rate mai mari să ceară diferența de la PSD
Moţiune de cenzură. Cîţu îi îndeamnă pe românii care au plătit rate mai mari să ceară diferența de la PSD

Premierul Florin Cîţu le-a reproşat reprezentanţilor PSD trecerea de la ROBOR la IRCC (Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor) şi i-a îndemnat pe românii care au rate mai mari la bancă să le ceară social-democraţilor diferenţa.

„Domnule Ciolacu, cred că este momentul ca dumneavoastră şi colegii dumneavoastră să vă cereţi scuze faţă de românii care au credite. I-aţi minţit, i-aţi manipulat. Anul trecut aţi forţat trecerea de la ROBOR la IRCC (Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor) şi din acel moment, românii care au credite au plătit mai mult în fiecare lună. Nu vreţi să plătiţi dumneavoastră diferenţa de bani, că aveţi de unde? Îi încurajez pe toţi românii care au plătit rate mai mari la bancă să meargă la sediul PSD şi să ceară diferenţa, să ştiţi că au de unde să vă dea bani”, a spus Cîţu în timpul dezbaterilor privind moţiunea de cenzură.

Citește și Rezultat vot moțiune cenzură Guvern Cîțu. A început ședința

Premierul a adăugat că actuala a guvernare a schimbat "total paradigma" în ce priveşte cheltuielile bugetare, astfel încât să fie alocate mai multe resurse pentru investiţii. El a adăugat că Guvernul se împrumută doar pentru investiţiile profitabile.

„Guvernul creşte împrumuturile doar pentru investiţii care au un randament pozitiv în viitor. Deci, nu este vorba de împrumuturi pentru investiţii, aşa, în general. Este vorba doar de împrumuturi pentru investiţii profitabile. Sper că sesizaţi diferenţa. Dacă nu, după moţiune, mai stau 5-10 minute cu dumneavoastră, cu pixul, cu foaia de hârtie şi vă explic cum se face. Încă o clarificare, domnilor de la PSD: cheltuielile care ajung direct în buzunarele baronilor PSD şi ale sinecuriştilor PSD nu sunt investiţii, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani de zile”, a mai spus şeful Guvernului.

 

Florin Cîțu: „Cum creşte sărăcia doar în acele localităţi conduse de primari PSD?”



Cîţu a precizat că Guvernul nu foloseşte împrumuturile "pentru a plăti asistenţă socială". El a adăugat că în localităţile conduse de reprezentanţi PSD ar exista o "creştere exponenţială" a asistenţei sociale.

„Cum creşte sărăcia doar în acele localităţi conduse de primari PSD? O coincidenţă bizară a ultimilor 30 de ani de zile. (...) Aţi condamnat ani de zile categoriile defavorizate să rămână prizonierii ajutorului social. Nu le-aţi oferit locuri de muncă. Nu aţi încurajat mediul privat să creeze locuri de muncă. Nu aţi stimulat investiţiile, pentru a-i ajuta pe românii care trăiau din ajutorul social să aibă un salariu decent şi să fie independenţi financiar şi să nu depindă de pixul unui funcţionar sau ales local", a declarat Cîţu.

Premierul a acuzat PSD că în anii trecuţi se împrumuta "cel mai scump de pe pieţele internaţionale" pentru a plăti "dezmăţul politicilor fiscal-bugetar iresponsabile". Potrivit acestuia, împrumuturile prin PNRR sunt destinate doar investiţiilor şi nu pot să aibă altă destinaţie. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel