Rezultat vot moțiune cenzură Guvern Cîțu. Moțiunea NU a trecut

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

 Parlamentul a respins, marți, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, inițiată de senatori și deputați PSD. În favoare au votat 201 parlamentari.

Update ora 17:25. Moțiunea a fost respinsă 

 

La ședință sunt prezenți 364 de parlamentari din cei 466 de deputați și senatori.

Moțiunea de cenzură „România eşuată. Recordul fantastic al guvernului Cîţu” a fost inițiată de e 156 de deputaţi şi senatori PSD.

Moțiunea de cenzură este dezbătută și votată marți în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea, luni, că ar mai fi necesare 18 voturi de la parlamentarii din arcul guvernamental pentru ca moțiunea de cenzură să treacă.

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că la nivelul partidului și al coaliției s-a luat decizia de a participa la ședința privind moțiunea de cenzură, dar nu se voteze.

UPDATE: Primul ministru Florin Cîțu prezintă poziția Guvernului față de acuzațiile PSD. ”Românii au înțeles concluzia tertipurilor pesediste, social-democrații văd în mine cel mai mare dușman. Sunt singurul care s-a opus în orice formă colaborării cu PSD. N-aș susține nici în glumă să dau jos guvernul cu ajutorul PSD. După 25 septembrie va fi și mai rău pentru dvs. Am tranșat alegerile din PNL. De ce vă e frică nu veți scăpa. Guvernarea merge foarte bine, Coaliția e unită și e pregătită să să guverneze cel puțin 8 ani”, a declarat Florin Cîțu. 

Cîțu, la dezbaterea moțiunii de cenzură: N-aș suține nici în glumă să dau jos guvernul cu ajutorul PSD

- Premierul României, Florin Cîțu, a luat cuvântul la tribuna Parlamentului înainte de a se trece la votul asupra moțiunii depuse de PSD. Parlamentarii social-democrați au început să huiduie. Ludovic Orban, președintele Camerei deputaților, a intervenit pentru a reinstaura liniștea în sală: „Rog parlamentarii PSD să se comporte civilizat, să respecte această instituție și le readuc aminte că meciul pe stadion s-a terminat, suntem în Parlamentul României, la o moțiune de cenzură. Vă rog să păstrași liniștea în sală, să vă comportați civilizat“, a spus Ludovic Orban.

- Premierul Florin Cîțu spune că a devenit obsesia social-democraților, care văd în el „cel mai mare inamic al lor, o amenințare”: „După 25 septembrie va fi și mai rău pentru dvs. Am tranșat alegerile din PNL. De cine vă e cel mai frică nu scăpați”.

- Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Ludovic Orban, s-au contrat în plenul Parlamentului pe tema câștigării alegerilor locale parțiale de duminică. „Oricât le-ați învârti, 17 este mai mare decât 15”, spune Ciolacu. „Nu mai mințiți, nu mai clamați victorii pe care nu le-ați obținut”, afirmă Orban.

 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel