Florin Cițu, discurs moțiune. Orban, către PSD-iștii care huiduiau: „Meciul pe stadion s-a terminat, comportați-vă civilizat“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul României, Florin Cîțu, a luat cuvântul la tribuna Parlamentului înainte de a se trece la votul asupra moțiunii depuse de PSD. Parlamentarii social-democrați au început să huiduie.

„Două moțiuni simple depuse împotriva mea de PSD. Să nu mai amintim chemări la ora prim-ministrului. Românii au înțeles concluzia. Social-democrații văd în mine cel mai mare inamic al lor. De ce? Pentru că sunt singurul care s-a opus sistematic și vehement oricărei colaborări cu PSD.

Această moțiune, ca și cele de anul trecut, se referă doar la persoana mea. Aveți o obsesie personală, vă e frică. Vă înțeleg, știu că nu vă pricepeți. Vă spun să fie foarte clar, guvernarea merge foarte bine. Coaliția este puternică și pregătită să guverneze cel puțin 8 ani de-acum încolo! Vă spun doar așa, ca să aveți timp să pregătiți toate moțiunile până în 2028. Românii sigur nu mai cred nimic din ceea ce spuneți, mai ales după ce au citit textul jalnic, patetic al moțiunii.

Vezi și: Cîțu, la dezbaterea moțiunii de cenzură: N-aș suține nici în glumă să dau jos guvernul cu ajutorul PSD

Mai țineți minte când trompetele pesediste anunțau foamete? Cereți-vă scuze românilor. Cele mai mari creșteri din Uniunea Europeană. Rata inflației este cea mai mică decât guvernările socialiste. Dobânzile sunt mai mici. Lecție de economie, așa se face o guvernare de succes, de centru-dreapta“, a spus Florin Cîțu de la tribuna Parlamentului, moment în care din sală se auzeau huiduieli și fluierături.

Ludovic Orban, președintele Camerei deputaților, a intervenit pentru a reinstaura liniștea în sală: „Rog parlamentarii PSD să se comporte civilizat, să respecte această instituție și le readuc aminte că meciul pe stadion s-a terminat, suntem în Parlamentul României, la o moțiune de cenzură. Vă rog să păstrași liniștea în sală, să vă comportați civilizat“, a spus Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel