Moscova acuză Statle Unite ale Americii că plănuiesc să folosească arme chimice în Ucraina

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Statele Unite au fost acuzate că plănuiesc o provocare în Ucraina folosind substanțe chimice toxice, a anunțat marți ministerul rus al Apărării.

Ministerul l-a citat pe fostul ambasador al SUA în Rusia, John Sullivan, spunând că „trupele ruse plănuiesc să folosească arme chimice în zona operațiunii militare speciale”.

„Considerăm această informație drept intenția Statelor Unite și a complicilor lor de a provoca o stimulare în Ucraina folosind substanțe chimice toxice”, a declarat Igor Kirillov, șeful trupelor de apărare împotriva radiațiilor, chimice și biologice ale forțelor armate ale Rusiei, în timpul unei conferințe.

El a spus că Rusia „va identifica și va pedepsi adevărații vinovați”, conform Reuters.

 

Rusia luptă pentru a-i încercui pe apărătorii Ucrainei la Bakhmut

 

Forțele ruse și-au presat ofensiva în estul Ucrainei în timp ce încercau să încercuiască micul oraș minier Bakhmut, scena celor mai grele lupte pe câmpuri de luptă saturate de ploaie și dezghețul de primăvară devreme.

Rusia încearcă să taie liniile de aprovizionare ale apărătorilor ucraineni către oraș și să îi forțeze să se predea sau să se retragă. Acest lucru ar oferi Rusiei primul său premiu major în mai bine de jumătate de an și ar deschide calea către capturarea ultimelor centre urbane rămase din regiunea Donețk.

"Inamicul distruge în mod constant tot ceea ce poate fi folosit pentru a ne proteja pozițiile pentru fortificare și apărare. Soldații noștri care apără zona din jurul lui Bakhmut sunt adevărați eroi", a declarat luni președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy.

Armata ucraineană a declarat că Rusia și-a întărit forțele în zona Bakhmut și bombardează așezările din jurul orașului.

„În ultima zi, soldații noștri au respins mai mult de 60 de atacuri inamice”, a declarat armata marți dimineața, referindu-se la Bakhmut și zonele din est, adăugând că forțele ucrainene au respins atacurile rusești asupra satelor Yadhidne și Berkhivka, pe abordările nordice către Bakhmut.

 

Rusia și-a intensificat atacurile de-a lungul frontului de est

 

„Partea de sud a lui Bakhmut este singura zonă care poate fi descrisă ca fiind sub control ucrainean. În toate celelalte districte, situația este imprevizibilă”, a spus el într-un comentariu video, adăugând: „Este imposibil de spus unde se află linia frontului. ."

Soldații ucraineni din regiunea Donețk s-au așezat în tranșee noroioase după ce vremea mai caldă a dezghețat pământul înghețat.

"Ambele părți rămân în pozițiile lor, pentru că, după cum vedeți, primăvara înseamnă noroi. Astfel, este imposibil să mergeți înainte", a spus Mykola, 59 de ani, comandantul unei baterii de lansatoare de rachete din prima linie ucraineană, urmărind un ecran de tabletă pentru a trage coordonatele.

Dezghețul de primăvară, cunoscut sub numele de rasputitsa, are o istorie de distrugere a planurilor armatelor de a ataca în Ucraina și vestul Rusiei, transformând drumurile în râuri și câmpurile în mlaștini.

Rusia și-a intensificat atacurile de-a lungul frontului de est, dar atacurile sale au avut un preț ridicat, spun Ucraina și aliații săi.

"Acolo au loc bătălii vicioase. Comandamentul face tot posibilul pentru a opri inamicul să avanseze pe teritoriul nostru", a declarat Serhiy Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al comandamentului militar din estul Ucrainei, pentru televiziunea ucraineană.

Rusia a declarat că forțele sale au distrus un depozit de muniție ucrainean lângă Bakhmut și au doborât rachete și drone ucrainene fabricate în SUA.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel