Moment terifiant: Un bloc uriaș de gheață a căzut de la 15 metri peste un turist, în timp ce intra într-o peșteră. VIDEO

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Moment terifiant: Un bloc uriaș de gheață a căzut de la 15 metri peste un turist, în timp ce intra într-o peșteră. VIDEO / Foto: Unsplash
Moment terifiant: Un bloc uriaș de gheață a căzut de la 15 metri peste un turist, în timp ce intra într-o peșteră. VIDEO / Foto: Unsplash

Un turist a fost ucis după ce un bloc uriaș de gheață s-a desprins dintr-o peșteră înghețată și s-a prăbușit peste el în Argentina.

Brazilianul explora peștera Jimbo din Valea Andorra, Argentina, când a fost blocat de gheața care a căzut de la o înălțime de 15 metri.

Un alt excursionist filma în momentul în care s-a produs tragedia, deoarece a ignorat semnele care îi avertizau să nu se apropie de zona interzisă pentru propria siguranță.

Imaginile arată cum victima fără nume se îndreaptă spre gura peșterii, o deschizătură sub un ghețar, în timp ce unul dintre tovarășii săi l-a avertizat să aibă grijă.

 

 

Acoperișul de gheață s-a crăpat și o bucată uriașă s-a prăbușit la pământ direct peste explorator

 

Unii membri ai grupului au părut să se oprească și să țină cont de avertismentul său pentru câteva momente înainte de a înainta din nou, dar cel din față nu a părut să acorde atenție și a continuat să meargă spre peșteră în timp ce îl înregistra cu telefonul mobil.

Bărbatul care le filma apropierea de peșteră a aruncat imediat aparatul de fotografiat, în timp ce își avertiza colegii să se întoarcă pentru a evita să mai cadă alte blocuri de gheață.

 

Barbatul a murit pe loc

 

Serviciile de urgență au fost alertate în jurul orei locale 17.00, dar turistul era deja mort în momentul în care primii respondenți au sosit pe jos, după o drumeție de șase mile pentru a ajunge la fața locului.

Se așteaptă ca cele șase persoane care mergeau în drumeție cu el să fie interogate de poliție în următoarele ore, înainte de a se efectua o autopsie, după ce corpul bărbatului va fi transportat la Ushuaia.

Un judecător de instrucție a fost însărcinat cu o anchetă în curs privind incidentul, conform Daily Mail.

Locul în care s-a produs tragedia face parte din Parcul Național Tierra del Fuego, un parc național situat în partea argentiniană a insulei Tierra del Fuego.

Autoritățile locale au lansat avertismente cu privire la pericolele de a se apropia de peștera Jimbo, Cueva de Jimbo în spaniolă, după ce studiile au arătat că aceasta riscă să se prăbușească.

Cu un an înainte, salvatorii au reamintit vizitatorilor că accesul în peșteră este interzis din motive de siguranță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel