Moment sfâșietor: Părinții stau la coadă pentru a ajuta polițiștii să identifice victimele masacrului de la școala primară din Texas, unde 19 copii au fost împușcați

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Imagini sinistre au arătat părinții făcând coadă pentru a da teste de ADN pentru a ajuta la identificarea rămășițelor celor 19 elevi masacrați de un bărbat înarmat la o școală primară din Texas. 

Membrii familiilor au fost filmați în timp ce se aliniau în fața unui auditoriu din apropierea școlii primare Robb din Uvalde, Texas, marți seara, înainte de lăsarea întunericului, transmite Daily Mail.

Plânsetele au putut fi auzite pe tot parcursul serii, iar cel puțin cinci familii au fost anunțate despre copiii lor, că au fost uciși. De asemenea, s-a confirmat că doi profesori au fost victimele crimei, de asemenea.  

Părinții au trebuit să aștepte pentru a da teste ADN în fața Centrului Civic SSGT Willie de Leon, pentru a ajuta autoritățile să identifice rămășițele copiilor care ar putea fi de nerecunoscut după tragedie. 

 

 

 

Două cadre didactice și 19 copii au fost uciși

 

Printre copiii pierduți se numără Makenna Elrod, Uziyah Garcia, în vârstă de nouă ani, și Xavier Lopez, în vârstă de 10 ani, Amerie Jo Garza, Eliahana Torres, precum și învățătoarea de clasa a patra Eva Mireles și o altă învățătoare, Irma Garcia. De asemenea, între timp s-a confirmat că a murit și eleva Ellie Garcia. Poze AICI.

Mireles, o profesoară de clasa a patra, a fost identificată de familia sa ca fiind unul dintre membrii personalului împușcat mortal. Ea lucra în învățământ de 17 ani. Soțul ei, Ruben Ruiz, un detectiv veteran și membru al echipei SWAT, care în prezent lucrează ca ofițer de poliție în cadrul districtului școlar, a organizat în mod regulat exerciții cu trageri active pentru școli - cel mai recent la sfârșitul lunii martie. 

Salvador Ramos, în vârstă de 18 ani, echipat cu un pistol și, posibil, cu o pușcă, a intrat în școala primară Robb și a deschis focul în jurul orei 11.30.

Doi părinți, care au afirmat că sunt prieteni de familie ai lui Ramos, au declarat că adolescentul era serios, dar de multe ori îi răspundea urât mamei sale, a relatat The New York Times. Cu toate acestea, ambii părinți - care nu au fost identificați - au declarat că au fost șocați să afle că a putut face ceva atât de violent. 

 

Ucigașul abia împlinise 18 ani

 

Ramos, care s-a născut în Dakota de Nord, dar a locuit în Uvalde, fusese elev la liceul Uvalde, a declarat guvernatorul Gregg Abbott. Unul dintre prietenii săi de la liceu a spus că era tachinat din cauza hainelor sale și a situației financiare a familiei sale.

De asemenea, a lucrat la Wendy's, unde personalul își amintea de el ca fiind retras.

„Știți cum băieții vorbesc între ei și sunt prietenoși? El nu era așa. Nimeni nu-l cunoștea cu adevărat”, a declarat managerul de noapte Adrian Mendes pentru The New York Times. 

„Părea genul tăcut, cel care nu spune prea multe. Nu prea socializa cu ceilalți angajați”, a declarat Mendes pentru CNN. „El doar lucra, era plătit și venea să-și ia cecul.”

„A împușcat și a ucis - în mod oribil și de neînțeles - 14 elevi și un profesor”, a declarat Abbott în cadrul unei conferințe de presă. Bilanțul victimelor a fost revizuit ulterior la 19 copii.

„Există familii care sunt în doliu în acest moment. Iar statul Texas este în doliu alături de ele.”

A fost cel mai mortal incident de acest fel de la moartea a 14 elevi de liceu și a trei angajați adulți în Parkland, Florida, în 2018 - și cel mai grav la o școală primară de la împușcăturile din 2012 de la Sandy Hook din Connecticut, în care au fost uciși 20 de copii și șase angajați.

Cu patru zile înainte de împușcăturile de marți, Ramos i-ar fi trimis prietenului său o poză cu AR și un rucsac plin cu cartușe de 5,56. 

„[Avea] probabil vreo șapte [încărcătoare]”, a spus el. „Eu i-am zis ceva de genul: "Frate, de ce ai asta?", iar el a spus: "Nu-ți face griji pentru asta”, a spus prietenul său. 

Atacatorul de la școală - care este originar din Dakota de Nord și care se mutase recent în Texas - ar fi cumpărat două puști la împlinirea vârstei de 18 ani, care a fost cu câteva zile în urmă, a relatat Daily Beast. 

 

Joe Biden: „Când, în numele lui Dumnezeu, vom ține piept lobby-ului pentru arme?”

 

„Ideea că un puști de 18 ani poate să intre într-un magazin de arme și să cumpere două arme de asalt este pur și simplu greșită”, a declarat Joe Biden, adresându-se marți seară țării de la Casa Albă.

„Ca națiune, trebuie să ne întrebăm: Când, în numele lui Dumnezeu, vom ține piept lobby-ului pentru arme?”.

El a adăugat: „De ce suntem dispuși să trăim cu acest carnagiu? De ce continuăm să lăsăm să se întâmple acest lucru? Unde, în numele lui Dumnezeu, este coloana noastră vertebrală?".

Potrivit unei noi legi texane adoptate în septembrie, cei cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani puteau cumpăra arme dacă aveau un ordin de protecție, deoarece erau expuși riscului de violență în familie, hărțuire, prostituție sau trafic sexual.

Legea a eliminat, de asemenea, cerința unui permis pentru o armă de mână. Puștile erau deja permise în Texas fără licență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel