Moldovean, cu cetăţenie română, reţinut la frontieră. Ce intenţiona să introducă în ţară

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
tigari_ascunse_frontiera
tigari_ascunse_frontiera

În data 28.08.2020, în jurul orei 02.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un bărbat în vârstă de 55 de ani,  Z.M., cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova. Acesta se afla la volanul unui autocamion cu remorcă, ambele fiind înmatriculate în România.

 

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunse într-un ansamblu de vehicule, format din autocamion şi remorcă, condus de un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, cantitatea de 92.500 pachete cu ţigări, în valoare de 1.850.000 lei, pe care bărbatul intenţiona să le introducă ilegal în ţară. 

În ansamblul de vehicule erau transportate, conform documentelor de însoţire a mărfii, anvelope, din Turcia pentru o societate din R. Moldova. Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat că şnurul asigurator al remorcii era slăbit în partea din spate, putându-se astfel pătrunde în compartimentul marfă, fără a fi deteriorat sigiliul vamal.

În urma controlului amănunţit, printre marfa transportată, au fost descoperite ascunse, 148 de cutii din carton care conţineau ţigări, iar în urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea totală de 92.500 pachete cu ţigări. Şoferul a declarat că el este angajat al firmei de transport şi nu avea cunoştinţă despre bunurile ascunse în mijlocul de transport.

Astfel, ţigările, în valoare de 1.850.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel