Moise Guran despre vizita premierului Viorica Dăncilă în SUA: „Zici că-i PICOLIȚĂ“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Moise Guran face un comentariu acid cu privire la vizita premierului Dăncilă în SUA și despre cum ministrul Ramona Mănescu i-a luat fața într-o poză ce i-ar fi putut aduce capital electoral.

„Turneul” din Statele Unite al Vioricăi Dăncilă, care ar fi trebuit să fie un succes răsunător, concretizat prin poze valoroase în campania electorală, se demonstrează un eșec pentru candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Iar asta se vede tot din poze. Jurnalistul Moise Guran a făcut un comentariu acid pe blogul lui cu privire la o întâlnire, în SUA, cu Secretarul SUA pentru Energie, Rick Perry, când ministrul de externe Ramona Mănescu i-a luat fața Vioricăi Dăncilă.

Mănescu a fost cea care a semnat, din partea României, un memorandum privind cooperarea în domeniul nuclear civil, în timp ce premierul era așezată chiar în spatele ministrei. Moise Guran concluzionează că „Viorica asistă, pierdută în planul doi, zici că-i picoliță, la semnarea unui acord de către ministrul său de Externe“

„Doamna Viorica Dăncilă pare literalmente rătăcită prin America, unde s-a dus degeaba, îngroșând stratul de ridicol cu care deja s-a acoperit în nenumărate rânduri în cei aproape doi ani de când e premier. De data asta însă astrele par a se fi aliniat pentru carambolul perfect. Nu știu ce moguli media, ce consultanți senzaționali, sau ce baroni icleni o păpușăresc pe săraca Dăncilă, dar ea pare a se afla în cel mai nepotrivit moment, la cea mai mare depărtare de cel mai potrivit loc“, crede Moise Guran.

Acesta crede că în contextul plecării sale total neoportune în SUA, opoziția a reușit să înainteze demersurile pentru o moțiune de cenzură.

„Dacă “șăfa la pesediști” n-ar fi dat de atâtea ori măsura propriei inepții aș fi putut crede că intenționat cineva i-a întins o capcană cu vizita asta din SUA, taman când târguiala pe parlamentari pentru moțiunea de cenzură atingea punctul critic. E o întâmplare că PNL a reușit să adune exact acum un număr de semnături pe moțiunea sa de cenzură mai mare decât cel necesar de voturi pentru demiterea guvernului? Da, probabil că e o întâmplare, căci e greu de crezut că Dăncilă a dus vreo negociere cu cineva. Dar chiar și așa, presupunând că alți sforari fac promisiuni în numele ei oilor de parlamentari ai fostei coaliții de guvernare, tot era necesară prezența șăfei ca să dea încredere la bătutul palmei. Așa funcționează mentalitea acestor cvasi-mafioți politici și, oricum ai lua-o, plecarea premierului în acest moment tot a fost o greșeală tactică. (...)“, este de părere jurnalistul.

El consideră, de altfel, că Viorica dăncilă este „în plus“ în poză, „e băgată în poză cu forța și asta se vede“.

(w670)

„Viorica asistă, pierdută în planul doi, zici că-i picoliță, la semnarea unui acord de către ministrul său de Externe. Întâlnirea cu secretarul de stat al Energiei, e singura mai de doamne ajută, dar nu e întâlnirea ei, nici nu e menționată oficial, e băgată în poză cu forța și asta se vede, văd și alegătorii ei, oricât de reduși ar fi, dar văd și membrii de partid, văd și parlamentarii ăia care probabil n-au primit impuls mai puternic de la Ponta să trădeze, decât aceste jalnice imagini mute cu Viorica lor pierdută prin SUA“, afirmă Moise Guran.

În final, jurnalistul le transmite un mesaj prezidențiabililor aflați în vizită în SUA, concomitent: „Stimați candidați, eu pot înțelege că aveți niște consultanți atât de depășiți și de deconectați de la pulsul electoral încât să vă învețe că lumea e atât de proastă încât să cadă pe spate la o vizită în SUA. O fi fost pe vremea lui Iliescu mare lucru, dar acum nu mai e, chiar dacă sondajele arată într-adevăr o mare și firească favorabilitate a românilor față de americani. (...)  Campania asta e un fel de concurs de penibili. Parcă faceți tot ce puteți pentru dezangajarea electoratului. Eu tot spun că alegerile sunt despre prăbușirea definitivă a PSD, dar, pe bune… ați putea încerca să fiți ceva mai puțin penibili decât Dăncilă?“, conchide Moise Guran în comentariul scris pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel