Modul în care a fost a fost pasată rezolvarea unui caz COVID-19 la Aeroportul Târgu Mureș

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Liderul Sindicatului Liber al Salariaților SA Aeroportul Transilvania Târgu Mureș a povestit modul în care a fost trimis de la DSP la Prefectură, apoi la cabinet privat, pentru a permite testarea unui coleg, care era contact al tatălui său, caz confirmat COVID-19. În final, testarea nu s-a realizat.

Gyorgy Emil, liderul Sindicatului Liber al Salariaților SA Aeroportul Transilvania Târgu Mureș trage un semnal de alarmă asupra modului defectuos în care se tratează prevenirea răspândirii epidemiei de virusului SARS-CoV2.

Acesta povestește că tatăl unui coleg a fost confirmat cu SARS-CoV-2 și era necesară și testarea sa, deoarece era contact direct. Colegul a avut febră și a rămas acasă, în concediu medical, însă nu a fost testat.

În aceste condiții, Conducerea regiei a făcut o solicitare Direcției de Sănătate Publică Mureș pentru extinderea anchetei epidemiologice și testarea bărbatului, iar dacă rezultatul s-ar fi dovedit pozitiv, să se realizeze o separare a personalului pentru a se evita o infectare generală.

 

Gyorgy Emil a mers la sediul DSP Mureș pentru a vedea care e situația

 

Deoarece nu s-a primit răspuns de la DSP Mureș, Gyorgy Emil, în calitate de președinte al sindicatului, a mers, în 2 octombrie, la sediul DSP Mureș pentru a vedea care e situația.

„Acolo am stat de vorbă cu domnul director general dr. Iuliu Moldovan, căruia i-am explicat situația și i-am comunicat faptul că există între regie și sindicat un protocol care prevede aceste situații, iar în baza acestui protocol se poate face testarea salariatului, iar achitarea testării o achită regia, doar să ne ajute să facă testarea deoarece salariatul fiind carantinat nu se poate deplasa de la domiciliu pentru testare, iar riscul apariției unui focar in cadrul regiei e mare. Răspunsul a fost (redau textual): . Adică de vineri până luni sau marți virusul își ia liber”, spune liderul de sindicat.

 

A încercat să rezolve problema la Prefectură

 

Gyorgy Emil a încercat să rezolve problema la Prefectură.

„Jandarmul de serviciu mi-a comunicat faptul că doamna prefect este într-o ședință care mai durează aproximativ o jumătate de oră, dar să aștept și a sunat la secretară. Am așteptat aproximativ o oră după care a resunat la doamna secretară care i-a comunicat că doamna prefect nu are timp, să revin marți sau miercuri, deși i-a fost explicat despre ce e vorba. Am plecat și am sunat eu la secretariat, iar doamna secretară mi-a comunicat (redau textual): <să înțeleg că astăzi e vineri, e zi scurtă și e zi de salariu iar doamna prefect mai are și alte ședințe, dar să las un număr de telefon>”, povestește liderul sindicatului.

La aproximativ două ore după ce a revenit la aeroport, liderul Sindicatului a fost sunat de directorul DSP care i-a comunicat că a fost, la rândul său, sunat de la cabinetul prefectului și i s-a spus să rezolve situația.

„Rezolvarea situației e posibilă în două feluri, mi-a spus dânsul: 1.să facă persoana o solicitare de testare persoana în cauză dacă are simptome, iar dacă nu are simptome nu se poate face testarea de către dânșii; 2. să solicităm testarea la domiciliu la una din laboratoarele private”, spune Gyorgy Emil.

 

„A fost rezolvată situația cu nu se poate”

 

Gyorgy povestește că a sunat la o firmă medicală privată unde i s-a comunicat că nu pot face testarea la domiciliu pacientului deoarece nu le dă voie DSP-ul.

„Deci a fost rezolvată situația cu nu se poate”, spune, cu amărăciune, liderul Sindicatului Liber al Salariaților SA Aeroportul Transilvania Târgu Mureș.

„Acest mod de abordare și rezolvare a unor astfel de situații duce la una din două concluzii: ori pe aceste funcții se află oameni numiți politic care sunt complet depășiți de situație; ori o fac intenționat pentru a crește numărul de infectați cât mai mult pentru a putea solicita cât mai mulți bani. Se ajunge la aceste concluzii deoarece în situația în care nu au nici o cheltuială de făcut, testarea fiind achitată de noi, refuzi ceva ce ar putea preveni răspândirea acestui virus la o locație anume, punând în pericol, după o perioadă de 14 zile, sănătatea unui număr ajun necontrolabil de persoane”, afirmă Gyorgy Emil, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel