Mobilizare exemplară în Italia pentru Denisa, fetița româncă de doar 8 ani găsită moartă de mama ei

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Tragedie într-o familie de români după ce fetița lor, Denisa, de doar 8 ani, a murit în timp ce se juca cu bicicleta în grădina casei. La un moment dat și-a pierdut echilibrul, căzând în piscină, unde a fost găsită fără viață de mama ei. Autoritățile din Capalbio, dar și comunitatea de români din regiune se mobilizează pentru a ajuta tânăra familie de români greu încercată.  

Fetița era alături de mama și tatăl ei în Maremma, iar în câteva zile ar fi trebuit să plece în România, unde ar fi început din nou școala, dar tragedia de astăzi a schimbat evident planurile familiei.

Când mama și-a dat seama ce se întâmplă, a sunat imediat la serviciile medicale de urgență ale 118 care apoi au ajuns prompt la locul indicat, dar în ciuda încercărilor disperate de a reînvia copilul, nu a mai fost nimic de făcut și, în cele din urmă, micuța a fost declarată decedată.

Citește și: Fetiță româncă de doar 8 ani, moarte groaznică, în Italia: Descoperirea macabră, făcută de mama ei

„Suntem șocați. În numele meu și în numele întregii administrații municipale, am exprimat profunde condoleanțe familiei copilului. Suntem la dispoziția familiei și vom fi alături de ei împreună cu toți. Comunitatea Capalbiese din păcate a reușit să demonstreze, în ultimele săptămâni, că știe întotdeauna să se adune în jurul celor care au nevoie", a declarat Giuseppe Ranieri, viceprimarul orașului Capalbio. De menționat că în urmă cu doar o săptămână, primarul localității a murit.

„O mare nenorocire s-a abătut asupra lor“

 

Ștefania Annemarie Roșca, o româncă consilier local în Capalbio, a lansat un strigăt de ajutor pentru familia micuței Denisa, inițiativă preluat și de Primăria Capalbio și distribuită pe rețelele de socializare. „După cum bine știți, ieri o mare nenorocire s-a abătut asupra unei familii stabilite aici, la Capalbio. Fetița lor in vârsta de 8 ani a murit in urma unui tragic incident.

În urma numeroaselor intenții de a ajuta familia, primite din partea întregii comunități, am decis să scriu aici in numele familiei îndoliate. Cine dorește sa ajute familia, o poate face donând in contul curent deschis la Poste Italiane pe numele Halip Viorel.

IBAN: IT03V0760114300001022169955

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Odihnește-te-n pace, îngeraș nevinovat“, a scris Ștefania Annemarie Roșca pe pagina sa de Facebook.

(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH )

????Come ben sapete, ieri una grande disgrazia è accaduta ad una famiglia stabilitasi qui a Capalbio. La loro figlia di 8...

Publicată de Stefania Annemarie Rosca pe Sâmbătă, 23 ianuarie 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel