Moarte fulgerătoare a unei românce în Italia. Maria venise în vizită la rude

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O româncă a murit în Italia, după ce s-a infectat cu COVID-19 în timp ce se afla în vizită la rude.

O româncă în vârstă de 67 de ani a murit în secția de boli infecțioase a spitalului Mazzini din Teramo (Abruzzo) după ce s-a infectat cu virusul Sars-Cov-2. Potrivit presei locale, femeia se afla în vizită la rude și se presupune că a luat virusul în timp ce se afla în Italia. Se pare că românca a decedat la doar câteva zile de la internare.

Maria Cociu, care ar fi împlinit peste câteva zile 68 de ani, venise în Italia să-și viziteze rudele care locuiesc la Torano Nuovo. A început să se simtă rău și a fost internată la spitalul "Giuseppe Mazzini" din Teramo, unde a fost diagnosticată cu Covid-19. După numai câteva zile femeia a decedat.

Femeia nu era vaccinată, iar autoritățile italiene, citate de publicația Il Messaggero, presupun că s-ar fi infectat pe teritoriul Italiei, ceea ce evidențiază un defect al sistemului: toate persoanele care ajung în Italia ca oaspeți la rude, nefiind rezidente, nu sunt înregistrate la unitatea sanitară locală (ASL) și nici la biroul de evidență a populației din cadrul primăriei localității unde se opresc. Acest lucru îngreunează identificarea acestora și vaccinarea lor împotriva noului coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel