Misiune SpaceX, anulată

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Misiunea SpaceX programată inițial să decoleze duminică, a fost amânată de NASA cu 24 de ore.

Decolarea reprogramată pentru luni, la ora 1:45 de la Centrul Spațial Kennedy din Florida, cu un echipaj compus din doi astronauți americani, un cosmonaut rus și un astronaut emirat, denumit Crew-6, adică cel de-al șaselea care a călătorit la ISS în timpul unei misiuni regulate de rotație garantată de SpaceX, a fost anulată în ultima clipă din cauza unei probleme cu sistemele terestre, a anunțat NASA.

Capsula în care trebuia să călătorească echipajul, care ar fi trebuit să andocheze la ISS după o călătorie de aproximativ o zi, a fost anulată cu exact două minute înainte de decolare, a publicat NASA pe Twitter. Lansarea a fost amânată pentru o dată neprecizată.

SpaceX a anunțat că imediat după anularea decolării a început să scoată combustibil din rachetă și a precizat că echipajul urmează să debarce, anunță Reuters preluat de swissinfo.ch.

Americanii Stephen Bowen și Warren Hoburg, rusul Andrei Fediayev și sultanul emirat Al Neyadi trebuiau să petreacă șase luni pe ISS. Sultan Al Neyadi, în vârstă de 41 de ani, urma să devină al patrulea astronaut dintr-o țară arabă din istorie și primul din țara sa care urma să petreacă șase luni în spațiu. Compatriotul său Hazzaa Al Mansoori a efectuat o misiune de opt zile în 2019.

Misiunea include și un cosmonaut rus, în ciuda tensiunilor care există între Washington și Moscova, ca urmare a războiului din Ucraina. International Space Station constituie unul dintre ultimele domenii de cooperare dintre cele două țări. Planificarea acestui zborului a avut loc înainte de ofensiva Moscovei, programul de schimb menținându-se, urmând ca rușii să călătorească cu SpaceX, iar americanii cu nava rusă Soyuz.

Crew-6 urma să îi înlocuiască pe cei patru membri ai lui Crew-5, compus din doi americani, unul rus și unul japonez, care au ajuns la ISS în octombrie 2022 și se vor întoarce pe Pământ la bordul propriei nave SpaceX. Tot la bordul International Space Station se mai află alți trei pasageri, doi ruși și un american, care au ajuns acolo cu o navă spațială Soyuz.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel