Mișcarea "veste galbene" se EXTINDE. Încă o țară vizată

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Câteva sute de manifestanţi purtând veste galbene şi reflectând mişcarea de protest din Franţa au protestat vineri la Tel Aviv şi Ierusalim împotriva costului ridicat al vieţii, relatează AFP şi dpa.

Răspunzând unui apel lansat pe reţelele sociale, câteva sute de persoane s-au adunat la Tel Aviv şi câteva zeci la Ierusalim, fluturând steaguri israeliene şi pancarte, pentru a denunţa costul ridicat al vieţii şi pentru a face cunoscut că doresc să urmeze exemplul mişcării sociale din Franţa.

Israelienii au aflat săptămâna aceasta din presă că preţurile la produsele alimentare, electricitate, apă şi abonamente la telefon, însă şi taxele locale, vor creşte de anul viitor, sub efectul devalorizării monedei naţionale, shekel, faţă de dolar şi euro. Israelul este deja cunoscut pentru costul ridicat al vieţii.

Citește și: Protestul "vestelor galbene" se EXTINDE în alte două țări din Europa. Autostradă BLOCATĂ

'Lupta împotriva creşterii costului vieţii abia a început. Vrem să ne inspirăm din modelul francez pentru a obţine o schimbare reală', a declarat Azi Nagar, 63 de ani, unul dintre organizatorii manifestaţiei de la Ierusalim, nu departe de reşedinţa premierului Benjamin Netanyahu.

Ministrul de finanţe israelian, Moshe Kahlon, a anunţat săptămâna aceasta crearea unei comisii însărcinate cu găsirea de soluţii.

În 2011, zeci de mii de persoane au participat la un amplu protest social împotriva chiriilor mari şi a costului ridicat al vieţii, demonstraţii care nu au condus însă la rezultate vizibile.

Citește și: Iohannis despre PROTESTE: „Avem veste galbene în mașinile noastre, le folosim doar în caz de accident”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel