Mircea Miclea, despre trei lucruri care trebuie făcute rapid în Educație

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
mircea_miclea_ministru
mircea_miclea_ministru

Fostul ministrul al Educației, Mircea Miclea, a declarat la Digi24 că lecțiile profesorilor buni din țară trebuie să fie postate online ca să fie un model pentru toți profesorii și sfătuiește școlile ca să învețe din ziua ce a trecut pentru a face față pandemiei.

Miclea militează pentru reforme necesare și cere urgent o platformă de e-learning, o bibliotecă vituală și o schimbare de curriculum.

”Cu o platformă de e-learning, și elevul dintr-un sat amărât poate avea acces la orele predate de cei mai buni profesori din țară și le poate accesa de pe un telefon. Atunci putem vorbi de o egalitate de șanse. Deocamdată, totul e invers, cei care sunt în față merg și mai în față, iar cei care sunt în spate pierd și mai mult. Trebuie să facem aceste reforme repede pentru că am pierdut deja 10 ani de zile”, a declarat Miclea.

Mircea Miclea, fost ministru al Educației între 2004 și 2005, și una dintre cele mai importante voci din domeniu în România, este psiholog, profesor la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației de la Universitatea Babeș-Bolyai, cercetător, fondatorul școlii cognitive în psihologia românească, cu o vastă experiență de practician și formator în psihoterapie, autor a numeroase volume și lucrări științifice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel