Mircea Geoană, secretarul General Adjunct al NATO: "Trupele ruseşti – echipate modest, comanda şi controlul - rudimentare"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, spune că trupele rusesști sunt echipate modest, iar comanda și controlul sunt rudimentare. De asemenea, Geoană a vorbit și despre greșeala strategică pe care a făcut-o Vladimir Putin. 

Despre decretul de mobilizare parţială anunţat de preşedintele Putin (dar prezentat ca o iniţiativă a ministerului Apărării şi a Statului Major), Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat:

“Orice mobilizare se va adăuga la numărul de trupe și forțe pe care Federația Rusă le are deja în teatru, dar, pentru această creștere de efective militare, va fi nevoie de timp considerabil și de echipament. Iar din ceea ce am văzut până acum, trupele rusești sunt echipate modest, sunt deficitare în termeni de logistică militară, iar comanda și controlul adecvate sunt extrem de rudimentare, având rezultate slabe. Dar, într-adevăr, toate aceste evoluții vor aduce o înrăutățire a situației din Ucraina, pentru că o escaladare a conflictului va însemna, din păcate, mai multă suferință, mai multe pierderi de vieți. Atât vieți ale luptătorilor ucraineni, cât și ale soldaților ruși. Președintele Putin poate pune capăt acestui război prin retragerea forțelor sale, prin oprirea invadării unei alte țări”.

“Războiul nu decurge conform planurilor Moscovei”. Greşeala strategică a lui Putin

 


Analizând primul discurs adresat naţiunii de preşedintele Putin după declaraţia de război din 24 februarie, Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a conchis că acesta “demonstrează, în primul rând, că războiul nu decurge conform planurilor Moscovei. Acesta a făcut o mare greșeală de calcul - a crezut că poate prelua controlul Ucrainei în câteva zile. Însă ofensiva rusă a fost oprită de forțele ucrainene și acum, de fapt, ucrainenii au reușit să elibereze parte din teritoriul pe care forțele ruse îl ocupaseră în primele luni ale războiului. Așadar, atât discursul, cât și mobilizarea parțială a forțelor armate ale Rusiei demonstrează greșeala strategică a președintelui Putin. În aceeași logică – de a încerca să traseze o linie roșie, de a reveni de pe o poziție de forță în conflict - vor avea loc și referendumurile false de pe teritoriul Ucrainei încă ocupat de forțele ruse. După cum spunea și Secretarul general Jens Stoltenberg ieri, la New York, asemenea voturi false, referendumuri trucate, nu au însă nicio legitimitate și, prin urmare, nu schimbă natura conflictului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel