Mircea Geoană, după ce a fost desemnat secrear general adjunct al NATO: "Apreciez, în mod deosebit, susţinerea politică şi instituţională transpartinice de care s-a bucurat candidatura mea

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Mircea Geoană a declarat că e mândru de desemnarea sa pentru funția de secretar general adjunct al Alianței Nord-Atlantice (NATO). De asemenea, Mircea Geonă spune că apreciază în mod deosebit susținerea politică trans-partinică de care s-a bucurat candidatura sa.

Sunt mândru să fiu desemnat de către Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca următorul Secretar General Adjunct. Este, deopotrivă, o uriașă provocare și o oportunitate de a reprezenta interesele Alianței noastre, care asigură securitatea a peste 1 miliard de cetățeni. De-a lungul carierei mele diplomatice și politice am promovat legătura transatlantică și integrarea euro-atlantică a României. Sunt profund onorat să fiu desemnat pentru această poziție cheie ce reprezintă, de asemenea, o recunoaștere a importantei contribuții a României în cadrul NATO. Apreciez, în mod deosebit, susținerea politică și instituțională trans-partinică de care s-a bucurat candidatura mea”, a scris Mircea geoană pe Facebook.

Mircea Geoană va intra în funcţie în octombrie şi o va înlocui pe Rose Gottemoeller din SUA, care ocupa această poziţie din octombrie 2016.

"Sunt fericit să anunţ numirea lui Mircea Geoană drept viitor secretar general adjunct. Este un susţinător al apropierii transaltlantice care va aduce o lungă experienţă ca om de stat şi diplomat acestui post. Va fi primul român care va deţine această funcţie înaltă.i sunt foarte recunoscător lui Rose Gottemoeller. Abilităţile sale diplomatice şi expertiza privind securitatea internaţională au fost de mare valoare pentru Alianţă, în momentul în care NATO încearcă  să se adapteze într-un climat de securitate impredictibil", a scris Jens Stoltenberg.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel