Minune la Valencia: Motanul Coco, găsit în viață la opt zile de la incendiul devastator în care au murit 10 oameni, inclusiv două românce - VIDEO

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Motanul Coco a fost găsit în viață la 8 zile de la incendiu
Motanul Coco a fost găsit în viață la 8 zile de la incendiu

Pompierii din orașul spaniol Valencia nu și-au putut crede ochilor vineri când au găsit o pisică vie, ghemuită printre ruinele carbonizate ale complexului de apartamente devastat de un incendiu masiv acum opt zile.

Pisica, pe nume Coco, a fost reunită cu proprietara sa, Andrea Rubio, care plângea în hohote și renunțase la orice speranță că animalul ei de companie iubit ar fi supraviețuit incendiului care a curmat viețile a 10 persoane și a zeci de animale de companie.

„Micuța mea dragă!”, a exclamat Rubio, în vârstă de 32 de ani, în timp ce își îmbrățișa pisica într-un videoclip publicat de poliția locală.

Departamentul local de pompieri a declarat pe platforma socială X că l-a predat pe Coco stăpânilor săi „cu mare satisfacție”, alături de o fotografie cu coada pisicii ieșind din nișa hidrantului.

„L-am găsit printr-un pur noroc”, se poate auzi un pompier spunând în același videoclip, potrivit Reuters.

 

@c4news This is the moment a cat was reunited with its owner, eight days after the deadly apartment block fire in Spain's Valencia. The fire claimed the lives of 10 people as well as dozens of cats and dogs #Cats #Valencia #ValenciaFire #Spain #Reunited #C4News ♬ original sound - Channel 4 News

Motanul Coco, găsit la etajul 13

 

Partenerul lui Rubio, Javier Fernandez, a declarat pentru Reuters că salvatorii lui Coco l-au găsit la etajul 13, cu două etaje mai sus de apartamentul lor, în partea clădirii care a suferit puține daune. Coco părea să se fi refugiat într-o nișă a hidrantului de incendiu.

Cuplul l-a dus imediat pe Coco la o clinică veterinară pentru un control complet, iar acesta părea să fie în stare bună de sănătate, deși mirosea puternic a fum, a spus Fernandez. A rămas sub supraveghere 24 de ore pentru a se stabili dacă și în ce măsură a suferit deshidratare.

Incendiul mortal, care s-a propagat rapid pe fondul vânturilor puternice, a izbucnit în seara zilei de 22 februarie în cartierul luxos El Campanar.

Peste 150 de supraviețuitori, inclusiv Rubio și Fernandez, locuiesc temporar în locuințe sociale goale în timp ce așteaptă o soluție mai permanentă.

„Este o casă nouă pentru el, așa că va fi puțin pierdut la început, dar cu cât se obișnuiește mai repede, cu atât se va simți mai bine Coco”, a spus Fernandez.

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel