Minune în Italia: Bebeluș care se sufoca, salvat de un infirmier care se afla întâmplător în zonă în vacanță

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bebeluș care se sufoca a fost salvat în ultima clipă de către un infirmier în vacanță. S-a întâmplat în cartierul Villaggio Santa Rosalia din Palermo. 

Bebelușul se sufoca, era deja cianotic, iar mama și bunica lui au ieșit din casă țipând: "E pe moarte, e pe moarte, nu mai respiră".

Norocul bebelușului de două luni a fost că Alessandro Di Franco, în vârstă de 24 de ani, care peste o lună își va termina studiile de infirmier, era în vacanță la părinții lui, scrie ANSA.

Tânărul din Palermo nu și-a pierdut curajul. Înconjurat de rude și de vecinii panicați, a luat copilul pe genunchi și a făcut manevre învățate până atunci pe manechine. A reușit să elibereze căile respiratorii ale copilului și să îl salveze.

"A fost o intervenție aproape divină", spun vecinii: "Tânărul se afla la părinții săi pentru câteva zile de vacanță, urmând să se întoarcă la Reggio Emilia pentru a-și termina studiile".

Dacă ar fi apelat 118, chiar și câteva minute de așteptare ar fi putut fi fatale, spun aceiași vecini: "Când am văzut copilul respirând din nou, am fost cu toții foarte fericiți. Au fost momente de teroare. A fost panică. Din fericire, Alessandro a reușit să gestioneze situația cu calm. Pentru noi, el a trecut deja examenul de absolvire".

Descoperire șocantă la Vercelli: Sicriu abandonat lângă tomberoane. Oamenii sunt indignați: "Câtă degradare"

 

Un sicriu gol a fost lăsat lângă tomberoane, în orașul italian Vercelli. Sicriul a fost ridicat după două ore, dar fotografia a devenit virală pe internet. 

Un sicriu gol lângă coșurile de gunoi pentru sticlă și plastic. Aceasta este descoperirea șocantă făcută duminică dimineață în cartierul Isola din Vercelli.

Imaginea, postată pe Facebook de fostul viceprimar Antonio Prencipe, a făcut rapid turul internetului, stârnind indignare și îngrijorare față de nivelul de degradare atins, conform Agenției ANSA.

Sicriul a fost ridicat de un camion al Asm Vercelli, spre uimirea celor care se ocupă de colectarea deșeurilor.

"Zilele trecute mă întrebam cât de multă lipsă de civilizație mai există. Începând din această dimineață, nu mai am întrebări", a scris Prencipe.

Sicriul a rămas lângă tomberoane timp de aproximativ două ore înainte de a fi ridicat.

Au loc investigații pentru a da de urma celor care l-au abandonat acolo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel