Minorii, neînsoțiți din Ucraina, riscă să ajungă victime ale traficului de persoane

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Minorii neînsoțiți din Ucraina riscă să ajungă victime ale traficului de persoane
Minorii neînsoțiți din Ucraina riscă să ajungă victime ale traficului de persoane

Copiii ucraineni care fug din ţară din cauza invaziei ruse sunt în pericol să devină victime ale traficului de fiinţe, a atras atenţia luni comisarul european pentru migraţie, Ylva Johansson, potrivit Reuters.

Într-o conferinţă de presă în Estonia, Ylva Johansson a spus că aproximativ jumătate dintre cei 3,3 milioane de ucraineni care şi-au părăsit ţara de la începutul invaziei sunt copii.

Ucraina are un număr mare de orfani şi de copii născuţi din mame surogat care nu au fost ridicaţi de părinţii lor. Acest lucru creşte riscul ca ei să fie răpiţi sau să devină victime ale adopţiilor forţate, a spus oficialul european, notează Agerpres.

„Există un mare risc ca minorii vulnerabili să ajungă victime ale traficului de fiinţe umane”, a declarat comisarul european.

 

10 milioane de persoane şi-au părăsit locuinţele în Ucraina din cauza războiului  

 

Până acum, au existat puţini copii neînsoţiţi raportaţi la graniţele UE şi câteva relatări despre cazuri de trafic de persoane, a mai spus Ylva Johansson.

10 milioane de persoane şi-au părăsit locuinţele în Ucraina din cauza războiului devastator purtat de Rusia, a spus duminică Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, citat de AFP. Sâmbătă, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a precizat că 3,3 milioane de ucraineni şi-au părăsit ţara de la începutul războiului, iar alte 6,5 milioane de persoane sunt strămutate în interiorul ţării.

Cel puţin 902 civili şi-au pierdut viaţa în războiul din Ucraina, de la începutul invaziei ruse în 24 februarie până sâmbătă la miezul nopţii, potrivit biroului Înaltului Comisar ONU pentru Refugiaţi (OHCHR). Datele preluate de Reuters sunt însă probabil mult sub bilanţul real al conflictului, deoarece OHCHR precizează că nu a fost în măsură să preia sau să verifice rapoartele privind numărul victimelor în unele oraşe atacate, cum ar fi Mariupol.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel