Minoră româncă, racolată pentru prostituție în Austria. Au luat-o din orfelinat și au ținut-o sechestrată

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O fată de 17 ani dintr-un centru de servicii sociale a fost racolată de doi tineri, de 20, respectiv 21 de ani, care urmau să o ducă în Austria pentru a se prostitua. Cei doi indivizi au fost prinși și vor fi cercetați sub control judiciar, anunță, astăzi, Poliția Română.

„La data de 15 mai, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, constând în aceea că o adolescentă, de 17 ani, instituționalizată în cadrul unei instituții din Dâmbovița, ar fi fost racolată în scopul exploatării prin practicarea prostituției”, transmite Poliția Română.

De asemenea, polițiștii au stabilit că, în noaptea de 13 spre 14 mai, minora ar fi plecat dintr-un centru de servicii sociale din Târgoviște și ar fi fost ținută într-o locație, fiindu-i îngrădită libertatea de mișcare.

 

Cei doi tineri, puși sub control judiciar

 

„Sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Dâmbovița, în urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat minora în localitatea Puchenii Mari, județul Prahova, la locuința unui tânăr de 21 de ani.

Din cercetări a reieșit că doi tineri, de 20, respectiv 21 de ani, ambii din județul Prahova, ar fi fost implicați în racolarea minorei, în vederea exploatării prin practicarea prostituției, pe raza municipiului București, urmând să fie transportată în același scop în Austria.

„Tinerii au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în urma prezentării la Tribunalul Dâmbovița, instanța de judecată a dispus măsura controlului judiciar. În cauză, polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea procurorului de caz, continuă cercetările", conform sursei citate, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel