Ministrul PSD, Daniel Breaz, REVOLTAT de PROTESTUL elevilor

Narcis Popa / 9 sep 2019, 12:33 Salveaza PDF Comentarii

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, a spus în contextul protestului „Doliu pentru educație” lansat de Consiliul Național al Elevilor că elevii „o să acționeze peste un an de zile în instanță și Ordinul dat în urmă cu câțiva ani de zile cu media 6 la Bac și nota 5? Unde o să ajungem?”

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, a declarat, luni, la deschiderea anului școlar, în contextul îndemnului la protestul „Doliu pentru educație” lansat de Consiliul Național al Elevilor, că a văzut că Ordinul contestat a fost acționat inclusiv în instanță de către elevi.

„Ce o să facă (...) o să acționeze peste un an de zile și Ordinul dat în urmă cu câțiva ani de zile cu media 6 la Bacalaureat și nota 5? Unde o să ajungem? Dacă mergem și ne gândim având această concepție că putem să atacăm orice în instanță, o să ajungem atunci să nu mai conteze nicio notă, fiecare face ce vrea, nu mai avem o ierarhie, nu mai avem calitate, nu mai avem nimic”, spune Breaz.

„Este o decizie asumată printr-un Ordin de ministru în urma discuțiilor cu cei din grupul de Dialog Social la nivel de Minister al Educației. Vreau să vă spun că majoritatea au fost de acord cu această decizie, să se pună acest prag al notei 5”, completează acesta.

El a precizat faptul că în urma adoptării acestei măsuri, niciunui elev nu i se va îngrădi accesul la educație. „În primă fază, dacă discutam anii trecuți de ce se intră și cu nota 1, 50 sau 2 la liceu, era o problemă, nu avem calitate în învățământ, nu ținem la calitate”, menționează Breaz.

Se caută meseriași 

 

Ministrul interimar al Educației a declarat că impunerea acestui prag s-a făcut și pentru că mediul de afaceri are nevoie de meseriași. „Ne cer meseriași, spun că nu mai avem meseriași, de ce nu mai avem școli profesionale, vor merge, vor face o meserie trei ani de zile, după trei ani de zile pot să urmeze cursurile unui liceu, pot să promoveze BAC-ul, pot să urmeze cursurile unei facultăți. Pot practic, și din punct de vedere educațional, să se împlinească”, informează ministrul.

Daniel Breaz a concluzionat spunând că discuțiile pe marginea acestei decizii nu sunt unele noi, ele fiind începute cu mai mult timp în urmă. „Decizia a fost luată practic în graficul de timp, astfel încât să respectăm legea pentru următorii ani școlari”, conchide Breaz.

Consiliul Naţional al Elevilor a îndeamnat, duminică, toţi elevii din România să protesteze cu ocazia începerii cursurilor din anul şcolar 2019-2020, nemulţumiţi fiind de ordinul de ministru prin care elevii cu medii sub 5 la Evaluare sunt obligaţi să meargă la şcoli profesionale.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy