Ministrul Muncii, Violeta Alexandru - dialog cu omologul spaniol despre situația muncitorilor români din Spania

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a avut, ieri, o discuție prin videoconferință cu Ministrul spaniol al Incluziunii, Securității Sociale și Migrației, José Luis Escrivá Belmonte.

 Subiectul dialogului dintre cei doi oficiali a fost privitor la condițiile de muncă, în contextul pandemiei Covid-19, în cazul cetățenilor români care lucrează pe teritoriul Spaniei și a celor care intenționează să se deplaseze în Spania.

„Cei doi oficiali au evidențiat importanța asigurării unei informări solide privind clauzele contractuale în situația lucrătorilor sezonieri, precum și a protecției sociale a cetățenilor români în cauză. Partea spaniolă a asigurat cu privire la acordarea unui tratament egal între cetățenii români și cei spanioli, în conformitate cu prevederile europene.

S-a convenit asupra menținerii unui dialog constant pe temele de interes comun, precum și a inițierii de demersuri în vederea actualizării cadrului juridic bilateral de cooperare în domeniul muncii și protecției sociale“, informeză mbasada României în Spania.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy