Ministrul Mediului a făcut turism pe banii statului în Insula Paştelui

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu a fost într-o delegaţie de şase zile în Chile, fără să spună că două zile le-a petrecut pe Insula Paştelui. Informaţia a fost confirmată la solicitarea „Adevărul“.
Graţiela Gavrilescu s-a aflat în perioada 16-21 octombrie într-o delegaţie oficială în statul sud-american Chile, aflat pe coasta Oceanului Pacific.
Surse diplomatice susţin că ambasadoarea României în Chile, care i-a fost ghid Graţielei Gavrilescu, are o relaţie foarte apropiată cu Teodor Meleşcanu
 
 Insula Paştelui se află sub jurisdicţia statului sud-american, însă la o distanţă de 3.600 de km de ţărm, în mijlocul Oceanului Pacific.
 
Da, doamna ministru s-a aflat două zile pe Insula Paştelui, care este cea mai mare arie naturală protejată din America de Sud. A fost încheiat şi un Memorandum cu statul chilian pe această temă, care va fi publicat pe site. Abia ne-am întors“, a explicat Mihai Drăgan, directorul de cabinet al Graţielei Gavrilescu pentru adevarul.ro.
 
Conform declarațiilor oficialilor ministerului scopul delegaţiei române a fost să crească nivelul de ambiţie al sud-americanilor.
„Vizita a fost realizată în contextul în care Insula Paştelui este unul dintre cele mai afectate teritorii din lume de efectele schimbărilor climatice. În contextul preluării, de către România, a preşedinţiei Consiliului UE, a fost solicitat sprijinul ţării noastre pentru creşterea nivelului de ambiţie în lupta globală împotriva schimbărilor climatice“, se arată în comunicat.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel