Ministrul Apărării Naționale, întâlnire importantă la Conferința de Securitate de la München

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit ieri cu Jean-Pierre Lacroix în cadrul Conferinței de Securitate din München.

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi subsecretarul de stat al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix, au reafirmat, în cadrul unei întrevederi, angajamentul României pentru consolidarea securităţii la nivel internaţional, printr-o implicare activă în cadrul misiunilor şi operaţiilor de pace derulate sub egida ONU.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale transmis duminică AGERPRES, Jean-Pierre Lacroix a reiterat aprecierea conducerii Organizaţiei faţă de participarea României, cu un detaşament de elicoptere de transport, în cadrul Misiunii ONU integrate de stabilizare din Mali (MINUSMA), în perioada 15 octombrie 2019-14 octombrie 2020.

De asemenea, în cadrul discuţiilor au fost prezentate elementele de actualitate ale acţiunilor întreprinse de ONU în vederea implementării iniţiativei Action for Peacekeeping a secretarului general al Organizaţiei, lansată în martie 2018, care are ca obiectiv creşterea eficienţei operaţiilor de pace.

"Acest deziderat se bazează pe un proces de intensificare a pregătirii misiunilor şi pe punerea la dispoziţia organizaţiei, de statele membre, a unor capabilităţi militare robuste şi credibile, care să permită îndeplinirea cu succes a mandatelor încredinţate de către Consiliul de Securitate al ONU", se precizează în comunicat.

Discuţiile au avut loc, sâmbătă, în contextul participării oficialului român la Conferinţa de securitate de la München, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel