Ministerul Economiei, reacție după explozia din Zărnești: Tânărul decedat era în afara programului

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Tânărul care a decedat în urma exploziei de la depozitul de artificii lucra la compania Tohan, respectiv Uzina de armament, dar era în afara programului în momentul producerii incidentului. Relațiile de muncă pe care le avea cu depozitul de artificii urmează să fie stabilite de inspectorii de muncă.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri noaptea de Ministerul Economiei, explozia s-a produs la ora 20.49, într-un depozit de artificii, care este proprietate a companiei Temexson SRL, aflată pe platforma Uzinei Tohan, din Zărnești.

Accidentul s-a soldat cu decesul unui muncitor, F. A. Nicolae, în vârstă de 29 de ani.

Ministerul Economiei informează că familia tânărului a fost anunțată și urmează să fie ajutată de compania Tohan în acest moment greu, deși nu se afla în timpul programului când s-a produs incidentul.

„Menționăm că F. A. Nicolae era angajat al companiei Tohan și era în afara programului de lucru în momentul producerii incidentului. Relațiile de muncă pe care le avea cu firma Temexson Srl urmează să fie stabilite de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, instituție care se deplasează chiar în această seară (miercuri seara - n.r.) la locul incidentului”, se arată în comunicatul de presă citat.

O anchetă va fi desfășurată și de instituțiile abilitate pentru determinarea cauzelor accidentului.

Potrivit Ministerului Economiei, echipele specializate au semnalat degajări de fum în urma deflagrației, însă consideră că acestea nu au fost în cantitate însemnată și nu sunt toxice pentru populație.

O explozie puternică a avut loc miercuri seara pe platforma Uzinei Tehnice Tohan din Zărnești, județul Brașov. Incidentul s-a produs la un depozit de armament din apropiere. O persoană a murit și două au fost rănite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel