Militarii turci au intrat în Siria. Începe RĂZBOIUL

Narcis Popa |
Data publicării:

Militari turci au început să intre pe teritoriul Siriei, înaintea unei eventuale ofensive antikurde anunţată de Administraţia Recep Tayyip Erdogan, afirmă surse citate de agenţia de presă Bloomberg.

Grupuri mici de militari turci au intrat miercuri dimineaţă în nord-estul Siriei, a declarat un oficial de la Ankara citat de Bloomberg. Trupele turce se deplasează spre oraşele siriene Tal Abyad şi Ras al-Ayn în cadrul acţiunilor de pregătire a unei ofensive militare de amploare.

Armata turcă a mobilizat efective militare la frontiera cu Siria, iar un consilier prezidenţial de la Ankara a declarat pentru BBC că ofensiva antikurdă va începe "în scurt timp".

Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Îi vor ataca pe kurzi 

 

Trupele turce vor pătrunde "în scurt timp în Siria pentru a neutraliza o ameninţare de lungă durată la adresa Turciei", a declarat Fahrettin Altun, consilierul pentru Comunicare al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Administraţia Bashar al-Assad a avertizat, marţi, Turcia că nu va permite atacarea teritoriului sirian, cerându-le grupurilor insurgente kurde să se alăture serviciilor de securitate siriene. "Vom apăra teritoriul sirian, nu vom accepta ocuparea teritoriului sirian", a declarat Faisal al-Miqdad, adjunct al ministrului sirian de Externe, citat de cotidianul Al-Watan şi de site-ul Tagesschau.de.

Oficialul sirian a îndemnat grupurile insurgente kurde "să nu se arunce singure în groapă", ci să se alieze cu armata siriană în conflictul cu Turcia.

Administraţia SUA a decis retragerea trupelor din nordul Siriei în contextul ofensivei militare a Turciei împotriva grupurilor insurgente kurde.

[citete si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel