Militarii români din Mali, vizitaţi de un înalt oficial din cadrul ONU

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
militari_romani_onu
militari_romani_onu

Militarii detaşamentului "Carpathian Pumas", care acţionează în Mali, au fost vizitaţi miercuri de comandantul Misiunii Multidimensionale Integrate ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA), generalul-locotenent Dennis Gyllensporre, a informat, joi, Ministerul Apărării Naţionale.



"Comandantul MINUSMA a discutat cu membrii contingentului românesc despre misiunile pe care aceştia le-au îndeplinit şi a apreciat contribuţia adusă de detaşamentul de elicoptere la desfăşurarea operaţiilor MINUSMA de-a lungul anului, prin cele aproximativ 280 de misiuni de zbor executate (dintre care 17 MEDEVAC)", precizează MApN.

De asemenea, arată sursa citată, generalul Gyllensporre i-a văzut "la lucru" pe militarii care asigurau, în momentul vizitei, turele MEDEVAC şi de reacţie rapidă (QRF).  "Comandorul Ciprian Marin, comandantul detaşamentului, şi generalul-locotenent Dennis Gyllensporre au discutat, de asemenea, despre concluziile şi lecţiile învăţate de militarii români în aproape un an de misiune - provocările şi ritmul misiunilor, cooperarea cu celelalte structuri din cadrul MINUSMA, detalii operaţionale care pot ajuta la îmbunătăţirea procedurilor ONU în domeniul operaţiilor aeriene", se menţionează în comunicat.

Militarii români au făcut cu adevărat diferenţa în cadrul acestei misiuni



Comandorul Marin a mulţumit comandantului MINUSMA pentru sprijinul acordat militarilor români pe tot parcursul misiunii din Mali, atât pentru prima rotaţie, cât şi pentru cea care se va încheia în curând. Generalul-locotenent Dennis Gyllensporre a apreciat că militarii români au făcut cu adevărat diferenţa în cadrul acestei misiuni, "pentru că elicopterele reprezintă o capacitate esenţială a ei", şi că i-au înlocuit cu succes pe militarii canadieni.

"Vă mulţumesc pentru tot ce aţi realizat în acest an, pentru concentrarea asupra misiunii şi numărul mare de ore de zbor. Aţi demonstrat cu adevărat profesionalismul şi angajamentul României", a concluzionat comandantul MINUSMA.

Potrivit MApN, aceasta a fost cea de-a doua ocazie în care comandantul MINUSMA s-a întâlnit cu echipa de comandă a contingentului românesc, după participarea din octombrie anul trecut la ceremonia care a marcat preluarea responsabilităţilor şi atribuţiilor în cadrul misiunii ONU de la contingentul canadian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel