Miliardarul Beny Steinmetz, condamnat în România la închisoare cu executare, reținut pe aeroportul din Atena

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Miliardarul Beny Steinmetz, condamnat în România la închisoare cu executare, reținut pe aeroport
Miliardarul Beny Steinmetz, condamnat în România la închisoare cu executare, reținut pe aeroport

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, condamnat în decembrie 2020 în România la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale Băneasa și a Pădurii Snagov, a fost reținut în urmă cu scurt timp pe aeroportul din Atena, Grecia. 

Miliardarul israelian Beny Steinmetz a fost condamnat în decembrie 2020 în România la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale Băneasa și a Pădurii Snagov. Totodată, el a primit și în Elveția o sentință similară, cu cinci ani de închisoare cu executare, după ce fost găsit vinovat că a dat mită mai multor funcţionari publici pentru a obţine licenţe de minerit în Guineea.

Decizia a venit la finalul unui proces care a durat două săptămâni, în care Steinmetz şi doi colaboratori de-ai săi au fost acuzaţi de un procuror din Geneva de dare şi luare de mită în valoare totală de circa 10 milioane de dolari (8,2 milioane de euro) care ar fi ajuns, prin conturi elveţiene, la o serie de înalţi responsabili din Guineea pentru a-i atribui grupului Beny Steinmetz Group Resources (BSGR) drepturi miniere în sud-estul acestei ţări sărace din Africa de Vest, dar bogată în resurse naturale.

Beny Steinmetz va trebui să plătească și o amendă de 50 de milioane de franci elveţieni.

 

Paul al României a primit o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare

 

În România, în dosarul „Ferma Băneasa”, oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au fost condamnaţi în lipsă la câte cinci ani de închisoare cu executare. Acuzaţiile din acest dosar vizează infracţiuni comise în perioada 2006 - 2013, cu scopul de a obține bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul al României.

Conform DNA, Remus Truică, avocatul Robert Roşu şi israelienii Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au constituit, începând din noiembrie 2006, un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Paul al României, prin oferire de bani sau bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor şi instituţiilor care deţineau aceste proprietăţi.

Paul al României a primit o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel