Mii de oameni au adus un omagiu victimelor de la Colectiv. IMAGINI emoționante

Mii de persoane au participat la "Marșul Chitarelor" desfășurat în Capitală și au adus un omagiu victimelor tragediei de la Colectiv. Tragedia nu a fost uitată nici în țară. Câteva zeci de persoane s-au adunat și la Iași sau Zalău.

Câteva mii de persoane au participat marţi seara, în centrul Capitalei, la un marş în memoria victimelor incendiului de la Colectiv.

Evenimentul a început în Piaţa Unirii, unde părinţi şi rude ale celor dispăruţi, dar şi supravieţuitori au venit cu flori şi lumânări pentru a-i comemora pe cei care şi-au pierdut viaţa în tragedia de acum trei ani.

De asemenea, participanţii la marş au avut o cruce imensă albă, pe care au scris ''Colectiv'', dar şi numele celor 65 de tineri care au pierit în incendiu.

(w670)

Aceştia au plecat spre locul unde a avut loc tragedia, cărând acea cruce în lumina unor torţe şi în sunet de chitare. În tot acest timp, circulaţia a fost oprită pe traseu, la faţa locului fiind numeroase echipaje de Poliţie şi Jandarmerie.

În piaţeta din faţa fostei fabrici Pionierul a fost construit un veritabil altar cu pozele celor 65 de tineri decedaţi, unde au fost aprinse mii de lumânări. Multe persoane au izbucnit în plâns în momentul în care un muzician a cântat la vioară, fiind aplaudat îndelung de mulţime.

Intitulat "Marşul chitarelor", evenimentul a fost organizat la împlinirea a trei ani de la incendiul de la Colectiv.

(w670)

Comemorare și în țară

Zalău

Circa 500 de lumânări au fost aprinse marţi seara pe platoul din centrul Zalăului sub forma a 65 de ''cruci de lumină'', în memoria victimelor tragediei de la Colectiv, de la care se împlinesc trei ani. Acţiunea, la care au participat circa 100 de persoane, a fost organizată de Asociaţia Platforma România 100 şi USR Sălaj.

Iași

Câteva zeci de persoane au venit marţi seara în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a aprinde lumânări în memoria victimelor incendiului. Ieşeni de toate vârstele s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi au venit în faţa statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii, un simbol al oraşului.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy