Mihaela îşi poate găsi liniştea. Lucrătorul de frontieră care a mutilat-o şi ucis-o pe prostituata româncă, condamnat definitiv în Franța

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Mihaela îşi poate găsi liniştea. Lucrătorul de frontieră care a mutilat-o şi ucis-o pe prostituata româncă, condamnat definitiv în Franța
Mihaela îşi poate găsi liniştea. Lucrătorul de frontieră care a mutilat-o şi ucis-o pe prostituata româncă, condamnat definitiv în Franța

Avocatul general solicitase vineri, 24 septembrie, 30 de ani de închisoare împotriva lui Alexandre Verdure. Acest fost lucrător la frontieră din Doubs a fost condamnat în primă instanță la 20 de ani de închisoare pentru crima sălbatică a unei prostituate românce în 2016, o femeie poreclită „femeia necunoscută din Frasnois”.

Verdictul a venit la începutul serii de vineri. Inculpatul este condamnat la 30 de ani de închisoare. Cu 10 ani mai mult decât primul proces în care a fost judecat, în decembrie 2020.

Mihaela Miloiu a fost mult timp un portret robot, atât de nerecunoscut era trupul ei, un corp găsit gol, înjunghiat cu 26 de lovituri, în pădurea Frasnois, un orășel din Jura, Elveția. Toate oasele feţei sale erau rupte, ceea ce a făcut-o de nerecunoscut.

La aproape un an de la moartea tinerei, anchetatori francezi şi eleveţieni au reuşit să o identifice pe tânără, căreia nimeni nu i-a semnalat dispariţia. Ei l-au descoprit până la urmă pe Alexandre Verdure după ce au verificat spitalele din sector. Bărbatul s-a dus la un spital, la 30 noiembrie 2016, pentru a-şi îngriji o rană la o mână.

 

Alexandre Verdure și-a menținut nevinovăția

 

Alexandre Verdure și-a menținut nevinovăția în cele trei zile ale procesului de apel, recunoaște că a transportat corpul victimei din Sullens, în Elveția, pentru a-l abandona, pe partea franceză a frontierei. 

Alexandre Verdure susține că ar fi întreținut relații sexuale cu Mihaela Miloiu, în vârstă de 18 ani, în noaptea de 29-30 noiembrie 2016, la Sullens, când ar fi sosit doi bărbați. Unul l-ar fi amenințat în timp ce celălalt ar fi ucis-o pe tânăra.  Apoi, cei doi bărbați i-ar fi ordonat să „facă ceea ce este necesar” dacă nu dorea ca aceștia să-i atace familia.

Proxeneţi nu aveau niciun interes să o omoare pe tânără, care reprezenta pentru ei „o mană financiară importantă”, şi nu ar fi lăsat un martor în viaţă, susține Lionel Pascal, avocatul general.

„Alexandre Verdure voia să facă să dispară, în mod sistematic, elemente de probă precum arma crimei, hainele victimei şi telefonul mobil al acesteia. Omorând-o pe Mihaela, el a vrut să o facă pe partenera sa să plătească pentru infidelitatea sa. Înşelarea (n.r. - bărbatului) a redeschis o falie narcisică. El a avut nevoie să-şi transfere violenţa şi ura asupra altei femei”, a mai precizat Pascal.

 

Avocatul a solicitat pedeapsa maximă pentru „omuciderea intenționată”

 

„Nimic nu permite acreditarea tezei unei crime comisă de proxeneți și, dimpotrivă, totul îl acuză pe Alexandre Verdure”, a susținut Lionel Pascal, avocatul general.

Lionel Pascal a solicitat pedeapsa maximă pentru „omuciderea intenționată”. Un singur ADN a fost găsit pe corpul victimei, precum și la locul unde a fost descoperit cadavrul, cel al lui Alexandre Verdure, care locuia atunci în Mouthe, în Haut-Doubs.

Aproape întâmplător, doi jandarmi francezi și elvețieni o identificaseră în cele din urmă pe tânără. 

Amintim că oribila crimă s-a produs în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2016, în Elveția, la câțiva kilometri de Lausanne. Victima, Mihaela Miloiu, din Godeni, județul Argeș, ajunsese aici cu câteva săptămâni în urmă. A fost forțată să se prostitueze prin metoda lover-boy de o rețea de traficanți de carne vie cunoscută de autoritățile române.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel