Prostituată româncă, mutilată și ucisă în Elveția de un lucrător de frontieră: „Există prea multe probe...“. Alexandre, în fața magistraților

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Alexandre Verdure a fost condamnat, în decembrie, la 20 de ani de închisoare penală pentru uciderea prostituatei românce Mihaela M., al cărei cadavru a fost găsit într-o pădure din Frasnois în 2016. Dar fostul lucrător de frontieră a făcut apel, procesul fiind așteptat să înceapă miercuri.

Noi elemente pentru procesul de apel care se deschide miercuri în cazul lui Alexandre Verdure, agentul de frontieră condamnat în primă instanță în cazul tinerei prostituate românce găsite moarte într-o pădure din Frasnois în 2016. Dosarul apelului se va deschide miercurea aceasta în fața curții de apel din Jura.

Timp de un an, doi criminaliști au efectuat o contrainvestigație la cererea avocaților inculpatului. A fost un "nu" care s-a transformat într-un "da". În primă instanță, cei doi avocați penaliști Roger-Marc Moreau și Marc Eterno au refuzat să investigheze cazul femeii necunoscute din Frasnois. "Se pare că există prea multe probe împotriva lui Alexandre Verdure", i-au răspuns aceștia lui Sylvain Cormier, avocatul acuzatului.

Prostituată româncă, mutilată și ucisă în Elveția de un lucrător de frontieră

 

Găsit vinovat, Alexandre Verdure a fost condamnat, la 11 decembrie 2020, la Besançon, la 20 de ani de închisoare penală pentru uciderea prostituatei românce Mihaela Miloiu, al cărei cadavru a fost găsit într-o pădure din Frasnois în 2016.

Alexandre Verdure a fost arestat la un an după incident. În fața instanței și a juraților, el a povestit întâlnirea sa cu Mihaela Miloiu, lângă o autostradă din Sullens, în Elveția, în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2016.În fața instanței și a juraților, el a povestit întâlnirea sa cu Mihaela Miloiu, lângă o autostradă din Sullens, în Elveția, în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2016.

Verdure a susținut că au apărut două persoane în mașină când tocmai avusese o relație plătită cu românca de 18 ani.

„Șoferul a venit la mine cu un pistol. Mi-a spus să îngenunchez și să-mi țin capul până la nivelul solului, așa am făcut”, a spus el, susținând că nu a văzut ce s-a întâmplat. Bărbatul l-a amenințat apoi și i-a ordonat să „facă ce este necesar”, lăsându-l singur cu tânăra care zăcea moartă pe drum.

Românca, mutilată și băgată în portbagaj

 

După crimă, bărbatul a „fugit” luând cadavrul în portbagaj, în direcția Mouthe (Doubs), în Franța, unde locuia împreună cu soția și cu fiul său de un an și jumătate.

El susține că intenționa să meargă la Poliție, dar vehiculul atacatorilor îl urmărea și că, „în panică”, abandonase cadavrul în pădurea comunală din Frasnois (Jura).

Mihaela M. a fost ucisă în Elveţia. Trupul ei gol a fost descoperit de către lucrători forestieri la 15 decembrie 2016 în pădurea din localitatea Frasnois, în Jura franceză, lângă graniţa cu Elveţia. Corpul avea 26 de răni prin înjunghiere, dar niciuna nu era fatală. Autopsia a relevat că decesul a fost cauzat de fapt de mai multe lovituri la nivelul feţei. Victima avea oase faciale şi dinţi rupţi și era de nerecunoscut.

Pentru identificarea acesteia, Institutul de Cercetare Criminală al Jandarmeriei Naţionale din Franţa (IRCGN) a efectuat o reconstituire facială a tinerei pentru a stabili portretul său robot în 3D. Un apel la martori a fost distribuit pe scară largă în Europa.

 

Cum a fost identificată Mihaela

 

Anchetatorii elveţieni aveau în atenţie la acea vreme o reţea de proxeneţi români. Ei aveau telefoanele interceptate, astfel că autoritățile și-au dat seama că ei păreau să caute o tânără prostituată, dispărută între 29 şi 30 noiembrie 2016.

Când a fost descoperit cadavrul, polițiștii au făcut legătura între această dispariţie și o carte de identitate pe numele Mihaela M. găsită la Sullens (Elveţia).

La aproape un an de la moartea tinerei - a fost supranumită „necunoscuta din Frasnois” - fata a fost identificată datorită verificării ADN-ului ei cu cel al mamei sale din România.

Anchetatorii au mers apoi pe fir până la agentul de securitate, care la 30 noiembrie 2016 se dusese la spitalul Pontarlier, nu departe de locuinţa sa, pentru a primi îngrijiri la o mână.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel