Migranți, ascunși în două microbuze amenajate special pentru trafic ilegal de persoane, depistați la frontieră

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa Poliția de Frontieră
sursa Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat opt cetăţeni străini, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, în două mijloace de transport special amenajate pentru a transporta persoane ascunse.

 

 

Potrivit Poliției de Frontieră, "în data de 22.12.2021, în jurul orei 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni bulgari, unul dintre ei fiind șofer al unui autovehicul înmatriculat în Bulgaria, iar celălalt în calitate de pasager, declarând că se deplasează pe ruta Bulgaria-Germania.

În urma efectuării controlului, au fost descoperiţi, ascunşi într-un loc special amenajat, între bancheta din spate și spațiul destinat transportului de bagaje, trei cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt doi cetățeni din Siria și un cetățean din Kârgâzstan".

De asemenea, două ore mai târziu, la acelaşi punct de trecere a frontierei, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui microbuz condus de un cetăţean bulgar.

Astfel, polițiștii au descoperit, într-un loc special amenajat, între bancheta din spate și spațiul destinat transportului de mărfuri, cinci cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că aceștia sunt cetățeni care provin din Siria.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, informează Poliția de Frontieră.

 

Migranți, depistați la frontieră, ascunşi într-un TIR ce transporta jucării în Italia

 

De asemenea, în urmă cu câteva zile, șase migranţi din Afganistan au fost depistați de polițiștii de frontieră, într-un TIR încărcat cu jucării, verificat la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Potrivit Poliției de Frontieră, TIR-ul era condus de un român care transporta jucăriile în Italia, însă în remorcă au fost găsiţi şi migranţi.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, jucării pe ruta România-Italia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, șase cetăţeni străini. Polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, solicitanți de azil în România", a informat Poliția de Frontieră.

În acest caz, migranţii ar putea fi cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, dar se fac verificări şi cu privire la o eventuală implicare a şoferului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel