Microbuz, verificat la frontieră. Un pasager a fost dat jos și luat la întrebări, după ce polițiștii i-au verificat bagajul

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui tânăr cu cetățenie Republica Moldova asupra căruia a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare, falsă.

În data de 03 februarie, în jurul orei 11.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un microbuz, un cetățean din R. Moldova în vârstă de 21 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanelor, ocazie cu care, în bagajul personal al tânărului pasager, a fost descoperită ascunsă o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals total. 

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 200 de euro și că urma să folosească documentul pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Un alt român, infectat cu COVID, a fost reținut pe 1 februarie, în vama Nădlac.

 

Român, amendat după ce a fugit din carantină. Depistat la vama Nădlac, bărbatul a spus că a avut puțină treabă în Ungaria

 

Un tânăr de 26 de ani din Sibiu, care fusese plasat în carantină la domiciliu, a fost prins marți dimineața la Vama Nădlac. Acesta se întorcea din Ungaria.

Potrivit Jandarmeriei Arad, marți dimineața, tânărul s-a prezentat la Punctul de Trecere a frontierei Nădlac II, cu scopul de a intra în România.  După efectuarea formalităților de intrare în țară, precum și a celor epidemiologice, reprezentantul DSP a constatat că bărbatul figurează deja în evidențe ca fiind plasat în carantină la domiciliul declarat din județul Sibiu, pentru o perioadă de 10 zile, în urma unei deplasări într-o țară cu risc epidemiologic ridicat, informează Mediafax

Tânărul nu a respectat măsura carantinării la domiciliu și a fost în Ungaria pentru rezolvarea unor probleme personale.

Echipajul de Jandarmerie a fost sesizat de către reprezentantul DSP, iar în urma verificărilor suplimentare efectuate s-a constatat că pe numele bărbatului este emisă o alerta de tip ,,coronavirus asociat” și avea obligația legală să stea 10 zile în carantină la domiciliu, respectiv până în data de 1 februarie inclusiv.

„Bărbatul a justificat ieșirea voluntară din carantină invocând noile modificări legislative cu privire la perioada de carantinare, fără să țină cont că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, acestea nu se aplică retroactiv”, a transmis jandarmeria Arad. Tânărul a fost amendat cu 1.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel