Microbuz, oprit la intrarea în România. Un pasager a fost dat jos cu tot cu bagaje și dus direct în arest

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Microbuz, oprit la intrarea în România. Un pasager a fost dat jos cu tot cu bagaje și dus direct în arest
Microbuz, oprit la intrarea în România. Un pasager a fost dat jos cu tot cu bagaje și dus direct în arest

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși efectuează cercetări în privinţa a unui bărbat cu cetățenie română și R. Moldova asupra căruia au descoperit cinci recipiente ce conțineau substanţă anabolizantă ce urma a fi introdusă ilegal în ţară.

În data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 00.10, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși - I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Râșești, un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi a pasagerilor. Cu această ocazie polițiștii au descoperit în bagajele unui pasager din microbuz, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 32 ani, cinci recipiente de sticlă, a câte 10 ml fiecare, care conţinea o substanţă despre care există suspiciuni că ar fi anabolizante. 

Întreaga cantitate de substanță a fost ridicată şi trimisă spre expertiză la laboratorul de specialitate, stabilindu-se că aceasta este inclusă în lista substanţelor interzise prevăzută în Legea 104/2008. Conform prevederilor legale, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducere sau scoatere din țară, precum și importul ori exportul  de substanțe dopante de risc sau cu grad mare de risc fără autorizație emisă de autoritățile competente. Întreaga cantitate de substanțe dopante, în valoare totală de 1.000 lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Infracțiunile descoperite de polițiștii de frontieră sunt în creștere: fie că este vorba despre trecere ilegală a frontierei sau de trafic de migranți.

 

Un alt român, prins de polițiștii de frontieră cu o instalație ilegală de producere a alcoolului şi 7.000 litri de țuică

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali şi comisari ai Gărzii de Mediu au descoperit, în această săptămână, o instalație ilegală de producere a alcoolului și 6.960 litri de băutură alcoolică, în valoare totală de 140.000 lei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali şi comisari ai Gărzii de Mediu au descoperit, în urma punerii în aplicare a două mandate de percheziție domiciliară, o instalație ilegală de producere a alcoolului și 6.960 litri de băutură alcoolică, în valoare totală de 140.000 lei.

Potrivit Poliției de Frontieră, ,,în data 15.11.2021, polițiștii din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța şi comisari ai Gărzii de Mediu, continuând cercetările într-un dosar penal, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța, pe raza localităților Ostrov și Lipnița".

 

Instalație de producere a alcoolului în valoare de 140.000 lei

 

Conform aceleași surse citate, în urma acestor verificări, ,,a fost descoperită o instalație ilegală de producere a alcoolului și 6.960 litri de băutură alcoolică, în valoare totală de 140.000 lei, care aparțineau unui cetățean român, în vârstă de 57 de ani. Totodată, a mai fost descoperită şi o sumă de bani, în valoare de 32.700 lei, a cărei provenienţă urmează a fi stabilită".

În acest caz, poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat”. De asemenea, întreaga cantitate de băutură alcoolică, împreună cu sumele de bani descoperite și instalația de producere a alcoolului au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, informează Poliția de Frontieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel