Microbuz cu români care mergeau în Belgia, implicat într-un accident mortal: Fetiță de 3 ani, moartă pe loc, iar mama ei e în stare foarte gravă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Microbuz cu români care mergeau în Belgia, implicat într-un accident mortal: Fetiță de 3 ani, moartă pe loc, iar mama ei e în stare foarte gravă
Microbuz cu români care mergeau în Belgia, implicat într-un accident mortal: Fetiță de 3 ani, moartă pe loc, iar mama ei e în stare foarte gravă

O fetiță de numai 3 ani și jumătate și-a pierdut viața, iar mama ei se zbate între viață și moarte, în urma unui cumplit accident rutier, petrecut în Oradea.

Mașina condusă de femeia de 30 de ani s-a izbit violent de un microbuz, care venea din sens opus. Ocupanții microbuzului au scăpat doar cu răni ușoare.

Accidentul s-a petrecut la câteva sute de metri de aeroport, într-o curbă uşoară. Autoturismul ieşise din Oradea şi se îndrepta spre comuna unde locuieşte familia şoferiţei. Nu se ştie din ce cauză, chiar în curbă, maşina a intrat pe contrasens. Cel puţin aşa spun ocupanţii unui microbuz care venea din sens opus.

„Voiam să mergem în Belgia. A intrat doamna în noi, frontal. O avut viteză mare, a derapat, a pierdut controlul, şi a intrat direct în noi”, explică un pasager, potrivit Știrile PRO TV.

„Noi veneam frumos, din partea aia şi o intrat frontal în noi. Venea dinspre Oradea şi noi veneam dinspre Tinca. Acuma mi-am revenit, că am fost foarte amețit”, a relatat altcineva, conform sursei citate.

Şoferul microbuzului a frânat, dar nu a putut evita impactul, relatează alt martor: „O băgat frână, dar degeaba am băgat noi frână, ca o intrat direct în noi. Picioarele nu pot să le îndrept şi mă dor coastele şi bărbia”.

 

Fetița de 3 ani a murit pe loc

 

Impactul a fost atât de violent, încât maşina a fost aruncată în parapetul metalic de pe marginea drumului. Au intervenit imediat mai multe echipaje de salvatori.

„Au fost dizlocate 4 echipaje de pompieri militari, cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de intervenţie cu modul de descarcerare şi cu o ambulanţă tip B2, precum şi echipajul de terapie intensivă al SMURD Oradea şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean”, a precizat Camelia Roșca, purtător de cuvânt ISU Crișana.

Femeia de la volan şi fetiţa ei au fost grav rănite. Pentru micuţă, eforturile medicilor au fost zadarnice.

„Au rezultat 6 victime, din păcate un minor, de 3 ani, găsit în stop cardio-respirator, încarcerat. S-au efectuat manevre de resuscitare însă, din păcate, fără rezultat favorabil. O pacientă de sex feminin, de 30 de ani, în cod roşu medical, găsită politraumatizata, cu traumatism cranio-cerebral sever, traumatism toraco-abdominal şi şoc hipovolemic”, a declarat Mircea Uiorean, medic UPU Oradea.

Doi pasageri din microbuz au fost găsiţi cu traumatism toracic şi suspiciune de fracturi la membre inferioare, iar ceilalţi doi s-au ales doar cu câteva contuzii. Urmează ca poliţiştii să stabilească, în urma măsurătorilor, cum s-a petrecut accidentul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel