Microbuz care mergea în Italia, accident teribil în Mureș. Planul roșu, activat: 13 victime, printre care două fetiţe, de 2 şi 5 ani

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
MICROBUZ care mergea în ITALIA, ACCIDENT TERIBIL în Mureș. Planul ROȘU, activat: 13 VICTIME, printre care două fetiţe, de 2 şi 5 ani
MICROBUZ care mergea în ITALIA, ACCIDENT TERIBIL în Mureș. Planul ROȘU, activat: 13 VICTIME, printre care două fetiţe, de 2 şi 5 ani

13 persoane au fost rănite, ieri, pe un drum naţional din judeţul Mureş, după ce o maşină a intrat pe contrasens, într-o curbă, şi a lovit un microbuz. A fost declanşat imediat planul roşu. Echipaje de descarcerare, ambulanţe, dar şi un elicopter SMURD au ajuns de urgenţă la faţa locului. Toate victimele au fost duse la spital. O fetiţă de doi ani este în starea cea mai gravă.

Microbuzul care transporta 9 persoane din Chişinău în Padova, Italia, s-a izbit frontal de autoturismul care intrase în depăşire, într-o curbă de pe Drumul Naţional 15. O femeie în vârstă de 36 de ani, din Târgu Mureş se afla la volanul maşinii.

„A încercat să depăşească pe cineva. A fost destul de rău, arată destul de rău”, a spus un martor, potrivit Observator.

„A fost activat Planul Roşu pentru un accident rutier cu 13 victime. La faţa locului iniţial s-a deplasat elicopterul, după care au plecat şi ambulanţe”, a precizat dr. Estrela Suceavă, SMURD Mureş, potrivit sursei citate.

 

Printre pasagerii răniţi se numără şi două fetiţe, de 2 şi 5 ani.

 

Locul accidentului s-a umplut în câteva minute de echipaje ale salvatorilor. Autospecialele au ocupat ambele benzi ale şoselei pentru mai bine de patru ore, timp în care traficul a fost deviat.

Printre pasagerii răniţi din autoturism se numără şi două fetiţe, de 2 şi 5 ani. Copila de 5 ani a fost preluată în stare gravă de elicopterul SMURD şi dusă la spital pentru îngrijiri, după ce a suferit răni la picioare. Poliţiştii Biroului Rutier Reghin continuă cercetările, pentru a stabili cum s-a produs mai exact accidentul, dar şi cine este vinovat.

„În jurul orei 12:05, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe DN15 E578, pe raza localităţii Andreneasa. Din primele cercetări efectuate la faţa locului, la kilometrul 44+280 m, poliţiştii au constatat faptul că s-a produs o coliziune între un autoturism, condus de o femeie, de 36 de ani, din Târgu Mureş şi un microbuz, condus de un bărbat, de 57 de ani, din judeţul Iaşi, în care se aflau 9 persoane. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a 13 persoane, respectiv a celor doi conducători auto, precum şi a trei pasageri din autoturism, dintre care doi minori, de 2 şi 5 ani şi a altor 8 pasageri din microbuz, cărora li se acordă îngrijiri medicale la faţa locului, urmând a fi transportaţi la unitatea spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate”, a precizat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel