Mexicul, cel mai mare producător mondial de cafea Nestlé

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Gigantul elvețian Nestlé a inaugurat o fabrică de cafea Nescafé, în Mexic. Investiția este de aproximativ de 340 de milioane de dolari, oferă în jur de 1.200 de locuri de muncă, și pune Mexicul pe primul loc ca producător de cafea Nestlé la nivel mondial. În 2019, Nestlé a închis fabrica de la Timișoara, unde lucrau aproape 400 de persoane.

O dată cu investiția, Nestlé sprijină circa 100.000 de producători de cafea din Mexic. Președintele Mexicului, Manuel López Obrador, a declarat, la deschiderea oficială a fabricii că: ”acest lucru demonstrează importanța colaborării dintre sectoarele public și privat pentru a aduce investiții în țara noastră” și „că fabrica utilizează echipamente și tehnologii performante, cât și energie verde pentru a reduce consumul de apă și energie”.

Nestlé a mai asigurat că prin Planul Nescafé, cultivatorii de cafea din Mexic de la care se aprovizionează firma au acces la sfaturi de specialitate, și că întărește capacitatea de producție a micilor producători și promovează dezvoltarea economică și socială a familiilor și comunităților acestora.

Nestlé și-a luat angajamentull că se va asigura până în 2025 că 100% din cafeaua pe care o cumpără va fi din surse responsabile. La nivel local, lanțul de aprovizionare al Nescafé este alcătuit din 80.000 de cultivatori de cafea mexicani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel