Meteo: O masă de aer rece, polar, va ajunge deasupra României

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Meteo. O masă de aer rece, polar, va ajunge deasupra României. Sursa foto: freepik.com
Meteo. O masă de aer rece, polar, va ajunge deasupra României. Sursa foto: freepik.com

O masă de aer rece, polar, dinspre nordul Europei, va ajunge deasupra României.

Începând de luni, 27 martie, temperaturile vor scădea brusc, după ce aerul tropical din nordul Africii va fi înlocuit treptat de o masă de aer rece, polar, dinspre nordul Europei.

„Schimbarea radicală se va întâmpla în prima parte a săptămânii următoare. Acest aer cald tropical din nordul Africii care ne influențează în weekend va fi înlocuit treptat de o masă de aer rece, polar, dinspre nordul și centrul Europei, așa că luni vremea se răcește în jumătatea de vest. Vor fi temperaturi apropiate de normal, deși încă va fi bine pentru est și sud-est. Marți și miercuri în toata țara vor fi valori sub normele climatologice, cu maxime între 3 - 11 grade Celsius în sud, iar noaptea vor fi valori negative și, local, burniță“, a declarat meteorologul ANM Mihai Timu pentru Digi24.

Vântul se va intensifica treptat, așa că la începutul săptămânii viitoare ajungem să avem rafale de peste 55 – 60 km pe oră în est și sud est. La munte, vântul va sufla cu peste 90 km pe oră. Totodată, vor fi precipitații. Luni, vor fi ploi în toată țara, iar marți la munte se vor semnala lapoviță și ninsoare.


Prognoza meteo pentru săptămâna 3 – 10 aprilie

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de sud şi de sud-est a ţării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 10- 17 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de sud-est a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel