Mesajul viral al unui cioban a impresionat toți românii: "Își iubește țara cu adevărat"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Mesajul viral al unui cioban a impresionat toți românii- Își iubește țara cu adevărat
Mesajul viral al unui cioban a impresionat toți românii- Își iubește țara cu adevărat

Un cioban a impresionat românii. Bărbatul care preferă să stea cu peste oile pe munte își iubește țara mai mult decât politicienii, primarii sau alți șefi din conducerea țării.

"Iubesc munca și îmi iubesc țara. Aici îș cetățile dacice. Aici îi zice la grădini. Aici dacii aveau grădini, se văd urmele. Noi nu vindem nimic. Noi nu avem de vândut. Nici Ardealul nu va pleca nicăieri. Eu nu sunt extremist, nici politică nu fac, dar noi nu vom da nimic! Noi suntem de pământ. Eu sunt al pământului, al munților respectivi. Toți munții mi-s dragi. Îi iubesc pe toți.

Și dacă Dumnezeu îmi va lua zilele pe munte, aș fi împăcat cu Dumnezeu. Aș fi mulțumit că voi muri pe pământul nostru nevândut. Să-l păstrăm cu sfințenie că ai noștri din trecut au luptat pentru pământul ăsta. Aici s-o dat luptele dacilor cu romani. În anul 101-102 au venit aici, s-au luptat cu dacii și nu i-au putut cuceri. Noi suntem ai pământului ăsta.  Iubesc munții și am stat opt veri aici la omul ăsta care m-o plătit și țin la el.

Dacă aș fi tânăr, tot cioban m-aș face. Eu îș făcut pentru asta. Nu regret niciodată că am îmbătrânit la coada oilor. Și le-aș spune tinerilor că lângă oi nu vor muri de foame. Dar trebuie să le prețuiești, să le respecți și să nu le greșești. Și-aș îndruma băieții tineri să nu să lase de de ciobănie.

Pe moment duc oile în târg, dar să le aducă înapoi cu amândouă mâinile, să nu le vândă, că nu-și dau seama ce pierd. Vinzi din oi, dar mai oprește din ele.

Ne regăsim în cântări ciobănești. Nu-s eu atotștiutor, sunt un biet muritor de rând, un om care și-a dus viața pe munții ăștia. Dar nu regret. Dacă aș avea iar 20 de ani, tot aici aș fi", a spus bărbatul.

 

"Omul asta dacă iese în strada și începe să vorbească se trezesc românii și ies în stradă!"

 

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară. "Bade ... tu ești Muntele nostru... Cit adevăr poți grăi... ma aplec în fata ta",

"Te miri de ce Fecioara Maria  li s-a arătat numai celor care merg cu oile la păscut. Acești oameni sunt sfinți. Mult respect pentru ei";

"Ăsta ar trebui să ajungă la guvern să vadă ce înseamnă patriotism și drag de țară respect maxim pentru domnia lui";

"Ce bine informat este acest domn ciobănaș. De la țară sunt domnii";  

"Mai deștept decât toți parlamentari la un loc. Bravo! Tot respectul!"; 

"Omul asta dacă iese în strada și începe să vorbească se trezesc românii și ies în stradă! Cu omul asta începi o revoluție în parlament!";

"Sinceritate pură. Dicție. Istorie. Putere spirituală. Acest om este peste toți guvernanții.
Dumnezeu să te aibă în grija lui om bun!".

@t.claudiu89 #viral #tiktok #viralvideo #tclaudiu89 #romani #romania???????? #video #5pasidebine #diaspora #protv #foryoupage #tiktokromania #foryou #fly #flypシ #tv #prieteni #natura ♬ Icarus - Position Music

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel